gettyimages 1439771931

Dakar-legenden René Metge er død

Motorsportjan. 04, 11:19
Den franske tidligere racerkører René Metge, der er tredobbelt vinder af Dakar-rally, er onsdag gået bort.
Fredag tages der hul på den 46. udgave af det ikoniske Dakar-rally. Med stor sandsynlighed vil der forud for starten være indlagt et minuts stilhed til ære for René Mege.
Det skyldes, at den franske tidligere racerkører gik bort onsdag i en alder af 82 år. Det skriver Ekstra Bladet.
Han har spillet en stor rolle for det ikoniske rallyløb, som han i dets første år var med til at sætte på landkortet. Derfor har han gennem årene også været betragtet som en af de helt store stjerner i løbet.
I 1981 vandt Metge den tredje udgave af løbet i en Range Rover, men et par år senere skiftede han til Porsche. De havde før forsøgt sig i løbet, uden dog at have den store succes. I 1984 vendte de retur med en særlig 911-model med Metge bag rattet.
Det viste sig at være en succes for både Porsche og Metge, da han kørte den til sejr det år. Allerede året efter var han tilbage igen, men denne gang i en nyudviklet 959. Dette var ikke den store succes for Porsche, da alle biler måtte udgå.
Porsche gav ikke op, men gav sig i stedet til at arbejde videre med deres 959. Det medførte, at de modificerede motoren med en biturbo, som igen førte Metge til succes. Hans nærmeste konkurrent det år var Porsche-holdkammeraten Jacky Ickx.
Da det blev tid til at indstille sin karriere som racerkører, overgik han samtidig til en rolle som løbsdirektør for Dakar-rally. I 2002 vendte han tilbage som andenkører, mens den franske sanger Johnny Hallyday sad bag rattet.
Dakar-rally er ikke det eneste, som Metge nåede at stifte bekendtskab med i sin karriere. Blandt andet deltog han også seks gange i Le Mans.
Mest læste