shutterstock 1053735497

To dræbt på Nürburgring forud for Esteban Ocons rekordforsøg

Motorsportaug. 13 2023, 9:30
To mænd har mistet livet i en ulykke på Nürburgring forud for Formel 1-stjernen Esteban Ocons forsøg på at slå banerekorden.
De to mænd var begge Goodyear-ansatte, der var involveret i en dæktest. De mistede livet i en ulykke i Tiergarten-sektionen. Begge befandt sig i den Porsche, der var involveret i hændelsen.
En talsmand for Nürburgring har fortalt til mediet GPFans, at der var tale om en alvorlig ulykke.
"I løbet af kommercielle tests på Nürburgring indtraf en alvorlig ulykke onsdag den 9. august 2023, hvor to personer mistede deres liv," lyder det.
"Et køretøj, der deltog i testene, havde en ulykke i Tiergarten-sektionen af banen. Selvom redningsforanstaltninger blev iværksat med det samme, døde begge passagerer."
"Som en del af den såkaldte industripulje, tester virksomheder og producenter fra bil- og leverandørindustrien deres køretøjer og produkter på Nürburgring."
"Under testkørslerne på Nürburgring har de deltagende virksomheder kun erfarne, professionelle testkørere, som har enestående kontrol over køretøjet og meget godt kendskab til Nürburgring Nordschleife."
En af de omkomne er blevet identificeret som 39-årige Christian Franck. Den anden persons identitet er endnu ikke blevet offentliggjort.
Som følge af den voldsomme ulykke, blev det besluttet at alle aktiviteter på Nürburgring ville blive aflyst onsdag.
Esteban Ocon skal snart forsøge at sætte banerekord på den tyske bane. Han skal han ifølge mediet L'Equipe køre rundt i en 'mystisk' Alpine A110.
Ifølge GPFans kommer rekordforsøget til at finde sted efter Qatars Grand Prix. Her skal han forsøge at slå banerekorden på 7'09''300, der er sat af Jorg Bergmeister i en Porsche 718 Cayman GT4 RS.
Mest læste