Stor dansk triumf: Frederik Vesti vinder vildt drama i Monaco

Den danske racerkøre Frederik Vesti har for alvor gjort sig bemærket, da han søndag har vundet det mest prestigefyldte løb i Formel 2.

Frederik Vesti viste sig at være suveræn, da han søndag kørte i Monacos gader. Her lykkedes det for ham at sætte sine konkurrenter af, så han kunne sikre karrierens største triumf.

Ikke nok med det, så fører den danske racerkører nu Formel 2-mesterskabet efter 10 af 26 løb. Formel 2 er klassen, der befinder sig lige under Formel 1.

Allerede i kvalifikationen havde han bragt sig i en god position til at vinde, da han startede fra pole-position. Derudover fik han også en perfekt start.

Ydermere formåede han flere gange at køre den hurtigste omgang, hvilket medvirkede til, at han kunne øge sit forspring. Det medførte, at hans konkurrenter måtte se langt efter bagenden af hans Prema-bil.

Midtvejs i løbet måtte kunne løbet potentielt blive vendt på hovedet, da Formel 1-holdet Alpines juniorkører Jack Doohan kørte galt. Det resulterede i en afbrydelse i løbet, men heller ikke dette satte en stopper for danskeren.

Den australske Doohan kørte galt i det berømte Massenet-sving, der befinder sig tæt på casinopladsen. Der var tale om et relativt voldsomt uheld, der medførte, at der gik ild i hans racer.

Derfor var der også behov for en længere oprydning, inden løbet igen kunne sættes i gang. Efterfølgende fortsatte Vesti i samme stil, hvorfor han kørte sig til en sikker sejr.