gettyimages 2171400222

Ny undersøgelse afslører årsagen bag online chikane af tennisspillere

Tennisdec. 20 , 9:06

Onlinemisbrug er en stigende trussel for professionelle tennisspillere, men en ny indsats fra sportens organisationer giver håb om forbedringer.

En ny undersøgelse har kastet lys over omfanget af hadefulde opslag rettet mod tennisspillere på de sociale medier.

Resultaterne, som involverer en dybdegående analyse udført af Det Internationale Tennisforbund (ITF) og andre store tennisorganisationer, afslører alarmerende tendenser.

Ved hjælp af kunstig intelligens blev 2,47 millioner opslag analyseret, og af disse blev 12.000 identificeret som truende, hadefulde eller chikanerende.

Undersøgelsen viser også, at gamblere udgør en væsentlig del af problemet.

Næsten halvdelen af de chikanerende opslag, præcist 48 procent, er nemlig oprettet af personer, der spiller om penge.

Disse tal understreger en bekymrende forbindelse mellem online betting og onlinemisbrug i sportens verden.

Systemet bag analysen, kendt som Threat Matrix, arbejder på 39 sprog og overvåger spilleres og personales sikkerhed.

Et værktøj til beskyttelse

Threat Matrix blev indført sidste år som et samarbejde mellem ITF, WTA, All England Club (arrangørerne bag Wimbledon) og Det Amerikanske Tennisforbund.

Systemet giver ikke blot overblik over onlinemisbruget, men skaber også en trusselsvurdering for de berørte.

Når systemet registrerer chikane, sendes en advarsel til de sociale medieplatforme, som derefter kan tage affære.

Ifølge Ekstra Bladet har undersøgelsen også ført til, at 15 konti, der udviste kriminel adfærd, blev anmeldt til myndighederne.

Systemet beskytter i øjeblikket tæt på 8000 spillere mod hadefulde opslag, og de mest almindelige former for chikane inkluderer sexistiske og upassende kommentarer.

De fire tennisorganisationer bag undersøgelsen ser initiativet som en vigtig del af at skabe en sikrere og sundere onlinekultur for spillerne.

I en fælles erklæring fastslår de, at det er essentielt at beskytte både spillere og hele tennisfællesskabet mod onlinemisbrug.

Azarenka: En kamp for et sundere miljø

Den tidligere verdensetter, belarusiske Victoria Azarenka, er blandt dem, der støtter det nye system. Hun mener, at det er afgørende at tage kampen op mod onlinemisbrug.

"Ingen burde være nødt til at være i det had, som så mange af os har oplevet på disse platforme. Jeg er glad for, at vi nu har værktøjer, som kan filtrere indholdet og skabe et sundere miljø online," udtaler hun.

Azarenka fremhæver vigtigheden af at beskytte spillerne, ikke blot for deres egen skyld, men også for tennisverdenens fremtid.

Systemet har således taget et skridt i retning af at reducere den belastning, som de hadefulde opslag kan påføre både professionelle atleter og deres omgivelser.

Mest læste

Mest læste