Voldsom video: Hjemmebane nedbrændte fuldstændig juledag

Foto: X

Julen var ikke en sjov tid for det franske basketballhold BCM Gravelines-Dunkerque. De måtte nemlig se til, mens deres hjemmebane brændte ned til grunden.

Det er ikke sjovt at se til, mens ens hjemmebane brænder ned til grunden. Det er tilfældet, uanset om man spiller basketball, fodbold eller tennis.

Men netop dette var, hvad det franske basketballhold BCM Gravelines-Dunkerque blev udsat for på juledag. Her endte det nemlig med, at en brand gjorde det af med deres hjemmebane.

Det vides endnu ikke, hvad der startede branden i arenaen Sportica Sports Complex. Hvad der derimod står klart er, at den er brændt ned til grunden. Det skete på under et døgn, da flammerne fortærede mere og mere af den store arena.

Ifølge Ekstra Bladet var det lokale brandvæsen hurtigt fremme på stedet, hvor de kæmpede en brav kamp mod flammerne. Men efter et døgns kamp, var der ikke mere at gøre, da den store arena var blevet reduceret til aske.

Det har medført, at den franske klub har fået sympatitilkendegivelser fra flere andre klubber. BCM Gravelines-Dunkerque spiller i LNB Pro A, som er den bedste række i Frankrig. Desuden har den franske sportsminister, Amélie Oudéa-Castéra, også reageret:

“Fat mod, BCM Basket. Heldigvis kostede ødelæggelserne ikke liv. Tak til brandmændene for deres hurtige og effektive indgriben. Solidaritet er nøgleordet for klubben, dens 80 ansatte, dens frivillige, dens hold og for hele byen Gravelines,” skriver hun på det sociale medie X.

Torsdag skulle de have spillet mod topholdet Paris Basketball, men det kommer ikke til at ske. Kampen er nemlig blevet foreløbig udsat. Derfor vides det heller ikke på nuværende tidspunkt, hvornår den bliver spillet.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024