Cykelstjerne opgiver Giroen: ‘Knuser mit hjerte’

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Trek-Segafredo er nødt til at klare sig uden Giulio Ciccone i dette års Giro d’Italia, da han allerede nu har valgt at trække sig.

Da han i en periode har kæmpet med symptomer på coronavirus, er Ciccone og Trek-Segafredo i fællesskab nået frem til den konklusion, at han ikke når at blive klar til Giro d’Italia, der starter lørdag den 6. maj.

Det skriver Trek-Segafredo på Twitter og deres hjemmeside.

Ciccone lægger ikke skjul på, at det er hårdt for ham, er han nødt til at trække sig fra det prestigefyldte løb, som han selv kalder for sit ‘favoritløb’.

“At opgive på Giroen knuser mit hjerte. Jeg kan ikke finde ord for at beskrive mine følelser lige nu. Jeg skulle have kørt mit favoritløb efter den bedste sæsonstart i min karriere. Alting var perfekt og så… Altså, det føles absurd,” sagde han til Treks hjemmeside.

Til trods for, at det er et hårdt slag for ham, at han ikke kan køre med i Giroen i år, er han selv klar over, at han ikke kan nå at få sin krop klar til at det krævende løb lørdag i denne uge.

“På den anden side er jeg nødt til at lytte til min krop. Jeg skal komme mig på den bedst mulige måde, fordi sæsonen er lang og risikoen for at kompromittere min form ville være for høj. Det er en svær beslutning, men jeg er nødt til at acceptere fakta og se frem ad,” lød det fra ham.

Det betyder, at danske Mads Pedersen og de øvrige Trek-ryttere må klare sig uden Ciccone, der ellers var deres kaptajn og bedste håb i det samlede klassement.

I år er der lagt op til en særlig fejde mellem Primoz Roglic (Jumbo-Visma) og Remco Evenepoel. (Soudal-QuickStep) i Giroen, som der derfor tages hul på om mindre end en uge.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024