gettyimages 1469509205

Jonas Vingegaard med hattrick: Nu venter opgør med Tadej Pogacar

Cyklingfeb. 28 2023, 13:09
Jonas Vingegaard vandt tre etaper i træk, hvilket sikrede ham den samlede sejr ved etapeløbet O Gran Camiño i Spanien.
Danske Jonas Vingegaard alle mulige etaper af O Gran Camiño i Spanien. Første etape vandt han dog ikke, da den blev aflyst på grund af snevejr.
På sidstedagen toppede han sin holdkammerat Rohan Dennis med 35 sekunder på enkeltstarten til Santiago de la Compostela, hvor amerikaneren Will Barta blev nummer tre.
Hans sejr på enkeltstarten kan lægges sammen med hans sejre i bjergene, hvor han to gange slog Ruben Guerreiro med over 20 sekunder. Han vandt i sidste ende løbet med 2:31 ned til Jesus Herrada, der overhalede Guerreiro.
O Gran Camiño var Vingegaards første løb i sæsonen. Med mindre end en håndfuld World Tour-hold til stede, var det en chance for danskeren for at få gang i sine ben i et mindre presset miljø.
"Det har været en fantastisk uge for os. Det kunne ikke have været bedre. Vi har vundet tre etaper og det samlede klassement, så jeg er rigtig glad. Jeg har et stærkt ønske om at vinde, og min form er god. Vi kan gå glade hjem. Det var den ideelle optakt til Paris-Nice," sagde Vingegaard ifølge VeloNews.
"O Gran Camiño er et fantastisk løb. På trods af det dårlige vejr havde jeg en fantastisk tid her. Det er et fedt løb med en udfordrende rute."
Vingegaards start på sæsonen minder om Tadej Pogačars. UAE Team Emirates-rytteren har nemlig vundet på fire af sine fem løbsdage indtil videre i denne sæson.
Pogačar og Vingegaard skal mødes for første gang i denne sæson i Paris-Nice, der starter i weekenden. Løbet vil give et indblik i niveauet for de to ryttere, efterhånden som de bygger op til det store mål om at vinde Tour de France til sommer.
Mest læste