gettyimages 1489176255

Kun én rytter har præsteret vild bedrift hurtigere end Mads Pedersen

Cyklingmaj 12 2023, 10:12
Mads Pedersen har igen cementeret, at han er en af verdens bedste cykelryttere. Til Tour de France kan han tilmed skrive sig ind i en endnu mere eksklusiv klub.
Torsdag skrev Mads Pedersen sig ind i historiebøgerne, da han vandt sjette etape af Giro d'Italia. Det betyder, at han nu kan prale af at have vundet en etape i alle tre Grand Tours.
Det er der ganske vist 103 andre ryttere, der har gjort før ham, men kun én af dem har gjort det indenfor en kortere tidsramme end danskeren.
Den danske stjerne vandt torsdagens etape af Giro d'Italia, hvilket han gjorde blot 300 dage efter sin første etapesejr i Tour de France.
Han brugte derfor kun 300 dage på at vinde en etape i alle tre Grand Tours. Det er en præstation, der hidtil kun er blevet overgået af én mand.
Ifølge profilen Cycling Statistics på Twitter er Daniele Bennati den eneste, der har gjort det på kortere tid. Han vandt 17. etape af Tour de France i 2007, og 291 senere vandt han også 3. etape af Giro d'Italia i 2008.
Mads Pedersen vandt 13. etape af Tour de France, inden han sikrede sig i alt tre etapesejr i Vuelta a España.
På tredjepladsen finder man Tom Dumoulin, der brugte 315 dage på at vinde en etape i alle tre Grand Tours. Han sagde ud med en etapesejr i Vueltaen i 2015, og 315 dage senere fik han fuld plade med en etapesejr i Tour de France.
Den danske cykellegende Jesper Skibby brugte mere end fire år på at vinde en etapesejr i både Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España.
Vinder Mads Pedersen en etape til Tour de France i år, vil han melde sig ind i en eksklusiv klub. Kun fire andre ryttere har vundet en etape ved fire Grand Tours i træk. Dette drejer sig om Miguel Poblet, Eddy Merckx, Alessandro Petacchi og Mark Cavendish.
Mest læste