madis mihkels

To cykelryttere smidt ud af løb efter groteske billeder

Cyklingokt. 11 2023, 14:46
To cykelryttere har dummet sig gevaldigt, hvilket er endt med at koste dem deltagelse i Tour of Guangxi.
Cykelrytteren Madis Mihkels gjorde det nemt for holdet Intermarché-Circus-Wanty at træffe en beslutning, efter groteske billeder af ham gik viralt.
Det hele handler om en video, der blev delt på en Instagram-story, hvor han blev fanget i at komme med racistiske undertoner.
Blandt andet ser man ham i videoen hive ud i siden af sine øjne, så han på den måde kan gøre dem smallere. Imens han gør dette, er han selv helt flad af grin.
Hvad der bestemt ikke har gavnet situationen for Intermarché-Circus-Wanty er, at det var holdkammeraten Gerben Thijssen, der delte videoen på det sociale medie. Dette har angiveligt fået ham til helt at slette sin profil.
Efter videoen gik viralt, tog det ikke lang tid, inden Mihkels fik sparket. Senere besluttede Intermarché-Circus-Wanty, at Thijssen ligeledes skulle straffes. Derfor valgte de også at pille ham ud.
Desuden har Intermarché-Circus-Wanty naturligvis også være hurtige til at udsende en meddelelse, hvori de fordømme hændelsen. Her undskylder de desuden også til dem, der er blevet stødt og berørt af det.
"Vi fordømmer vores rytter Madis Mihkels' opførsel og billederne på de sociale medier på det groveste. Vi vil gerne undskylde til det kinesiske folk og fans, regeringen, det kinesiske cykelforbund, og alle involveret i Tour of Guangxi for det image, der er i vores sport," lyder det ifølge Ekstra Bladet.
"Vores hold har mere end 15 nationaliteter, og vores partnere forsvarer altid ligestilling og kampen mod racisme. Vi trækker derfor Mikhels ud af løbet og tager de nødvendige disciplinære beslutninger i forbindelse med hændelsen."
Mest læste