victor lafay

Tour-overraskelse fik ingen ny kontrakt: Han er ikke 11.000.000 værd

Cyklingnov. 15 2023, 14:58
Det var en overraskelse for mange, da han pludselig angreb Jonas Vingegard og Tadej Pogacar på en stigning.
Ganske vist kørte Victor Lafay sig til en etapesejr i Giro d'Italia i 2021. Alligevel var der ikke mange, der havde hørt om ham forud for dette års Tour de France.
Men allerede efter de første to etaper havde han skabt stor opmærksomhed omkring sig selv. Og det var et godt tidspunkt at gøre det på, da han har kontraktudløb efter denne sæson.
Dette har naturligvis ført til stor spekulation om, hvad fremtiden vil komme til at byde på for Lafay.
"Når man ser Victor Lafay køre mod Wout Van Aert og Tadej Pogacar, er det et vidunderligt billede. Det krævede mod, nerve og styrke at gøre det, og hatten af for ham," siger Cédric Vasseur, sportschef hos Cofidis, til Cyclistmactu.
Selvom Vasseur roser Lafay, ser det ikke ud til, at han kan holde fast i ham. Derimod er det mere sandsynligt, at han skifter hold efter denne sæson.
"Vi har haft konstruktive samtaler med Victor og dem omkring ham. Vi har selvfølgelig kæmpet hårdt for at beholde ham, men vi vil ikke være urealistiske. Vi har set tal i pressen på 1,5 millioner (euro, red.) om året. Men det har vi aldrig foreslået, for Victors værdi i dag er ikke 1,5 millioner," siger han.
Det er endnu ikke blevet bekræftet, men alt tyder på, at Lafay er på vej til AG2R. Derfor må Vasseur ærgrer sig over, at han ikke har formået at holde fast i Lafay. Til gengæld tyder det heller ikke på, at Cofidis har strukket sig specielt meget.
Mest læste