shutterstock 2308489213

Uno-X henter norsk Giro-stjerne

Cyklingaug. 01 2023, 15:43
Endnu en nordisk cykelrytter har besluttet at foretage et skifte til Uno-X Pro Cycling.
Det norske cykelhold Uno-X Pro Cycling er i fuld gang med oprustningen, efter et succesfuldt Tour de France.
Tirsdag blev det bekræftet, at de har indgået en aftale med Magnus Cort. Den danske cykelstjerne skifter til holdet fra næste sæson.
Der har længe været rygter om dette, men først tidligere tirsdag er det blevet bekræftet. Det betyder, at Cort inden længe er fortid hos EF Education-EasyPost, som han har været hos siden 2020.
Det er naturligvis en stor tilføjelse for Uno-X, men de er ikke færdige endnu.
Det norske har også offentliggjort, at de har indgået en aftale med Andreas Leknessund. På lige fod med Cort, tilslutter han sig holdet efter denne sæson.
Den 25-årige cykelrytter skifter til Uno-X fra Team dsm-firmenich. Holdet meddeler, at han er blevet udstyret med en treårig kontrakt.
Ligesom Cort, har der også været en del rygter om Leknessund. Allerede under dette års Giro d'Italia dukkede de første rygter op om et skifte til Uno-X.
Den unge nordmand formåede at imponere under det italienske etapeløb. Han kørte nemlig hele seks dage i løbets lyserøde førertrøje. Han kunne ikke holde den helt til slut, og sluttede i stedet på en samlet 8.-plads.
Leknessund har en fortid hos Uno-X, da han også kørte for holdet fra 2018 til 2020. Derefter skiftede han til DSM, hvor han har taget tre år. Og nu vender han så tilbage til Uno-X.
Nordmanden har vundet to nationale mesterskaber i enkeltstart. Derudover har hun vundet tre sejre i sin karriere. Sidste år vandt han en etape i Schweiz Runde samt en etape og den samlede sejr i Arctic Race of Norway.
Mest læste