gettyimages 1528149316

Wout Van Aerts træner om afsked: 'Jeg begyndte at græde'

Cyklingokt. 10 2023, 11:02
Wout van Aerts træner har bekræftet, at han fra næste år vil være at finde hos et andet hold.
Marc Lamberts har været træner for Wout van Aert gennem 11 år, men snart er det slut. Fra næste år befinder han sig ikke længere hos Team Jumbo-Visma.
Derimod har han besluttet at acceptere et tilbud om at følge med superstjernen Primoz Roglic, der forlader Jumbo-Visma til fordel for Bora-hansgrohe. Det har Lamberts selv bekræftet overfor det belgiske medie Knack.
"Primoz understregede i forhandlinger med holdene, at han ønskede at fortsætte med at arbejde med mig. Det er til dels derfor, jeg fik denne mulighed," siger Lamberts til Knack om sit skifte.
I de seneste otte år har han været en del af Jumbo-Visma. Derfor har han også haft en finger med i spillet i forhold til at forvandle holdet til et af de mest vindende WorldTour-hold.
Inden han offentliggjorde sit skifte til Bora-hansgrohe sammen med Roglic, valgte Lamberts at besøge Van Aert i Belgien. Her fik sagt farvel til hinanden, og det endte ifølge Lamberts med at blive meget emotionelt.
"Jeg besøgte Wouts hus. […] Jeg havde planlagt ikke at græde, men det lykkedes ikke. Wout sagde, at han prøvede at spille hård, men det var heller ikke let for ham. Det er logisk efter alle disse år," fortæller den belgiske træner.
Selvom han ikke længere kommer til at fungere som træner for Van Aert, betyder det naturligvis ikke, at deres relation ophører. Han understreger derimod, at de fortsat vil holde kontakten med hinanden.
Lamberts fortæller også, at han naturligvis stadig vil støtte Van Aert, og at han vil drikke champagne for at fejre hans sejre.
Mest læste