Derfor har Monaco Grand Prix droppet torsdagens træning i år

Foto: Charles Coates/Getty Images

I år fik Formel 1-kørerne ikke mulighed for at træne torsdag ved Monacos Grand Prix, hvilket der er en særlig årsag til.

I modsætning til tidligere udgaver af Monacos Grand Prix, bliver det i år afviklet efter den traditionelle tidsplan. Det betyder, at kørerne ikke havde mulighed for at træne torsdag.

Traditionelt falder Monaco Grand Prix sammen med Kristi Himmelfartsdag, hvilket er en dag, der bliver markeret i Monaco.

Helligdagen falder altid om fredagen under grandprixet, hvorfor Formel 1 tidligere har sat tingene på pause, for at markere dagen.

Dermed kunne de lokale køre gennem gaderne, uden at være alt for begrænset af Formel 1’s tilstedeværelse. Ligeledes kunne de lokale butikker bruge dagen på at fylde deres lagerbeholdning forud for weekenden.

Men i 2022 blev der truffet en beslutning om at fjerne pausedagen, hvorfor man vendte retur til den traditionelle plan.

Det skyldes, at der i de seneste år er blevet tilføjet flere løb til kalenderen. I år skulle feltet have været forbi 24 forskellige baner, hvis ikke løbene i Kina og Imola var blevet aflyst.

Havde man holdt fast i den traditionelle tidsplan i Monaco, ville kørernes mediesessioner var blevet afholdt onsdag. Havde løbet i Imola ikke været aflyst, ville det have medført, at der kun havde været to dages pause mellem de to løb.

Derfor er det blevet vurderet, at det er nødvendigt at vende tilbage til tidsplanen, hvor træningen først starter fredag.

Dermed har kørere og øvrigt personale en smule bedre tid til at forberede sig. Ligeledes giver det også holdene mere tid til at få fragtet deres ting til den nye destination.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024