Ferrari-boss er rasende: Det er fuldstændig ‘uacceptabelt’

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Ferrari-teamchef Frederic Vasseur har langet ud efter store problemer i Las Vegas Grand Prix fredag morgen.

Der blev knap nok taget hul på den første træning ved Las Vegas Grand Prix, inden det røde flag blev taget i brug. Kort tid efter blev det også meldt ud, at hele sessionen var aflyst.

Det viste sig, at der var store problemer med brønddæksler på banen. Dette har ifølge BBC fået Ferrari-teamchef Frederic Vasseur til at kalde forholdene for ‘bare uacceptable’.

Kun ni minutter nåede kørerne at få på banen i Las Vegas, inden sessionen blev aflyst. Det skete, da Carlos Sainz ramt et brønddæksel, der var blevet løsnet. Esteban Ocons Alpine blev også beskadiget på samme måde, før sessionen blev afbrudt.

Vasseur forklarede efterfølgende, at der var sket store skader på Sainz’ bil. Uheldet havde forårsaget skader på både chassis, motor og batteri. Derfor har Ferrari været i fuld gang med at udbedre disse skader.

Efter første træning meddelte FIA, at der ville være en ‘uspecificeret forsinkelse’ til næste træning. Årsagen til dette var, at man skulle kontrollere alle brønddæksler på hele banen.

“Showet er fantastisk, og jeg er meget tilfreds med, hvad Liberty Media har gjort omkring løbet. Men vi er nødt til at adskille showet og den sportslige side,” sagde han også.

“Åbningsceremonien (i onsdags) var noget helt særligt for F1. Men det betyder ikke, at du ikke behøver at gøre arbejdet ordentligt på den sportslige side. Du kan lave showet og gøre et godt stykke arbejde på den sportslige side.”

Alpine har desuden også meldt ud efter den aflyste session. Her kunne de afsløre, at de har været nødt til at skifte chassis på Ocons racer.

lørdag 9. december 2023

fredag 8. december 2023