Når danske spillere skifter for trecifrede millionbeløb, er forventningerne store. Nogle har indfriet dem – andre har haft en langt sværere vej.
Danske fodboldspillere har gennem årene været genstand for store transfersummer, når de har taget springet til nogle af Europas største klubber. Rekorder er blevet slået, og talentmassen synes stærkere end nogensinde. Men et stort skifte betyder ikke nødvendigvis den lige vej til succes.
Flere af de dyreste danske fodboldspillere har oplevet både op- og nedture, siden de blev solgt for trecifrede millionbeløb.
Nogle har slået igennem på højeste niveau, mens andre har kæmpet for spilletid og stabilitet i deres nye klubber.
Rasmus Højlund topper listen over de dyreste danske spillere med sit skifte fra Atalanta til Manchester United for 560 millioner kroner.
Den unge angriber fik en solid start med 23 mål på halvandet år, men har også oplevet modgang i form af en længere periode uden scoringer og stigende kritik fra fansene.
Jesper Lindstrøm tog et stort spring, da han skiftede til Napoli for 260 millioner kroner.
Men opholdet i Italien blev en skuffelse med begrænset spilletid, og han blev sendt videre til Everton, hvor han nu er ved at kæmpe sig ind på holdet.
Patrick Dorgu er den nyeste dansker på listen med sit skifte til Manchester United.
Prisen kan ende på 260 millioner kroner, men i første omgang er Lecce kun garanteret 223 millioner. Resten er bonusser.
Det er dog en kende for tidligt at vurdere, om Dorgu bliver en succes i Premier League, når han endnu ikke har spillet en kamp for Man U.
Christian Eriksen har været vidt omkring siden sit 201 millioner kroner dyre skifte fra Tottenham til Inter.
Han blev mester i Italien, men efter sit hjertestop ved EM 2021 måtte han videre til Brentford og senere Manchester United, hvor han nu kæmper for spilletid.
Joachim Andersen blev solgt til Lyon for 225 millioner kroner, men franskmændene beholdt ham kun én sæson, før han tog til Premier League.
I dag er han profil i Fulham efter først at have opnået succes i Crystal Palace.
Matt O’Riley tog det store spring fra skotske Celtic til Premier League-klubben Brighton for 220 millioner kroner.
Overgangen var et naturligt skridt efter flere stærke sæsoner i Skotland, men skiftet fik en svær start.
I sin debut blev O’Riley ramt af en alvorlig ankelskade, der satte ham tilbage i flere måneder. Siden har han kæmpet sig tilbage, men har primært fået spilletid som indskifter.
Jannik Vestergaard skiftede i 2018 fra Borussia Mönchengladbach til Southampton for 187 millioner kroner og blev hurtigt en fast del af holdets defensiv.
Efter en lovende start i Premier League mistede han dog gradvist sin plads og måtte i 2021 tage videre til Leicester.
Her har han oplevet både opture og nedture, og han blev på et tidspunkt helt fravalgt af trænerstaben.
Dog har Vestergaard i den seneste tid fået en renæssance og er igen blevet en vigtig brik i Leicesters forsvar, hvor han har vist sin erfaring og stabilitet.
Filip Jörgensen var et relativt ukendt navn for mange, da han i sommeren 2024 skiftede fra Villarreal til Chelsea for hele 180 millioner kroner.
Den unge målmand er stadig i gang med at finde sin plads i klubben, hvor han primært har fået chancen i Conference League og pokalturneringer.
Indtil videre har han dog også fået tre kampe i Premier League, og hvis han fortsætter sin udvikling, kan han være på vej til at spille en større rolle i Chelseas målmandskabale i fremtiden.
Kasper Dolberg startede stærkt i Nice, men måtte senere tage på flere lejeophold, før han fandt stabilitet i sin nuværende klub, Anderlecht.
Thomas Delaney slog igennem i Dortmund, men skader sendte ham videre til Sevilla og senere tilbage til FC København, hvor han fortsat spiller.
Transfermillionerne sikrer altså ikke nødvendigvis en succesfuld karriere, men de vidner om den store tro, klubberne har på de danske spillere
Spørgsmålet er bare, hvem der i sidste ende lever op til prisskiltet.