gettyimages 1237625395

Marcelo Bielsa skriver fodboldhistorie med hjælp fra Liverpool-stjerne

Fodboldnov. 17 2023, 16:02
Marcelo Bielsa har haft stor succes som træner for Uruguay, og har dermed skrevet sig ind i historiebøgerne.
Man kan ikke benægte det faktum, at Marcelo Bielsa har fået god succes som træner for Uruguay. Han har blandt andet stået i spidsen for, at de sikrede sig den første sejr over Brasilien siden 2001.
Det er dog ikke alt, for han har også netop ført Uruguay til en historisk sejr på 2-0 over Argentina.
Sejren over Argentina i VM-kvalifikationen er ikke noget, som man har været vant til at se i Uruguay. Tværtimod er det holdets første sejr over de sydamerikanske rivaler i mere end et årti. Det skriver The Yorkshire Post.
Bielsa kan glæde sig over, at han har Liverpool-angriber Darwin Nunez blandt sine tropper. Det var nemlig ham, der sendte den første bold i nettet, da pausen begyndte at nærme sig.
I anden halvleg var det Nicolas de la Cruz fra River Plate, der stod for at fordoble deres føring. Lionel Messi og co. formåede ikke at komme tilbage i kampen, hvorfor der stod 2-0, da kampen blev fløjtet af.
Det kan naturligvis have været med modstridende følelser for Bielsa. Det skyldes, at han selv er fra Argentina. Desuden har han også en fortid som landstræner for det argentinske landshold. Han stod i spidsen for holdet mellem 1998 og 2004.
Bielsa har tidligere været træner for Leeds United i Premier League, men i februar 2022 fik han en fyreseddel efter et nederlag til Tottenham. I mere end et år gik han uden arbejde, indtil han i maj i år tog imod jobbet som landstræner for Uruguay.
Det har han haft god succes med, da de kun har tabt én kamp, siden han overtog trænerposten.