gettyimages 145295054

Pep Guardiola gav Pique en bøde for at gå med korte ærmer

Fodboldapr. 02 2023, 20:38
En rasende Pep Guardiola idømte engang forsvarsspiller Gerard Piqué en bøde og fik ham til at betale for hele holdets måltid, efter han "udsatte sit helbred for unødvendig risiko" ved at bære kortærmede trøjer.
Den tidligere Barcelona-forsvarer, som nød stor succes under Guardiola mellem 2008 og 2012, bar sjældent kortærmet trøjer, særligt i slutningen af sin karriere.
I stedet valgte spanieren langærmede trøjer - selv i varme forhold. Men hvorfor?
Piqué fortalte for nylig om den beslutning, og man kan sige, at det delvist skyldtes hans tidligere træner, der "skældte ud" på forsvarsspilleren, efter han havde båret en kortærmet trøje ved en bestemt lejlighed.
Om hændelsen udtalte Piqué: "Engang var det meget koldt i Barcelona, men jeg havde en kortærmet trøje på.
"Der var et billede af mig i sneen iført en kortærmet trøje. Pep så det og skældte mig ud, gav mig en bøde, udelod mig fra kampen og fik mig til at betale for et måltid til holdet, da jeg satte mit helbred på spil."
Siden den dag har Piqué næsten helt opgivet det kortærmede look til fordel for langærmede trøjer. Hans forhold til Guardiola blev dog mere anspændt i Peps sidste sæson som træner på Camp Nou.
Det skal dog siges, at de to efter sigende er på god fod nu. Faktisk mødtes Piqué for nylig med sin tidligere træner.
"Jeg mødte ham i Abu Dhabi, og vi gik ud for at få en kop kaffe. Jeg har altid haft et meget nært forhold til Pep," fortalte den tidligere Manchester United-forsvarer til Jordi Wilder på YouTube.
"Der er øjeblikke med op- og nedture. De første tre år var en dans på roser, men det sidste var hårdt, og jeg er sikker på, at det også var min skyld. Man ved ikke, hvorfor ting begynder at gå galt, og relationer bliver dårlige.
"Det var et meget kompliceret år på et personligt plan. Jeg vil altid være taknemmelig over for ham, og vi har et meget godt forhold."
I november sidste år annoncerede Piqué, at han ville trække sig tilbage fra professionel fodbold efter deres La Liga-kamp mod Almeria.
Den 36-årige offentliggjorde sin beslutning med en video på sociale medier.
"Fodbold har givet mig alt," sagde Piqué, der vandt 102 landskampe for Spanien og hjalp dem til sejr i VM i 2010.
"Barcelona har givet mig alt. I, culers (Barcelona-fans), har givet mig alt.
"Og nu, hvor denne drengs drømme er gået i opfyldelse, vil jeg fortælle jer, at jeg har besluttet, at nu er tiden inde til at bringe denne rejse til ende."
Piqué brød sammen i gråd efter at være blevet udskiftet i sin sidste kamp som Barcelona-spiller.
Mest læste