gettyimages 501982220

Abramovich finansierede hemmelig hollandsk klub, mens han var Chelsea-ejer

Fodboldmar. 31 2023, 8:41
Lækkede dokumenter beviser, at den russiske oligark Roman Abramovich har finansieret den hollandske klub Vitesse Arnhem.
Den tidligere Chelsea-ejer Roman Abramovich er blevet opdaget i at have finansieret en hollandsk klub, mens han ejede Premier League-klubben.
The Guardian har afsløret, at en række dokumenter, der er blevet lækket af Cypern-virksomheden MeritServus, beviser, at Abramovich betalte 102,8 millioner pund, da han overtog Vitesse Arnhem, der spiller i den hollandske Eredivisie.
To tidligere undersøgelser i Holland nåede frem til den konklusion, at der ikke var nogen økonomiske forbindelser mellem russeren og klubben. Dengang afviste Abramovich og Vitesse-ejerne alle anklager.
Gennem Abramovichs tid i Chelsea blev flere yngre talenter sendt på lejeophold i Vitesse. Blandt dem, der spillede for den hollandske klub, finder man Mason Mount, Lucas Piazon og Nemanja Matić.
UEFA-reglerne siger, at klubber, der spiller mod hinanden, skal være ejet og drevet uafhængigt for at 'sikre turneringernes integritet', og at 'ingen enkeltperson eller juridisk enhed må have kontrol eller indflydelse over mere end én klub, der deltager i en UEFA-turnering'.
De lækkede dokumenter viser, at Abramovich havde lånt mindst 102,8 millioner pund til Vitesse ved slutningen af 2015. Det svarer til omtrent 870 millioner kroner.
Merab Jordania, der er den tidligere ejer af Vitesse, fortalte til The Guardian, at Alexander Chigirinsky - hans afløser - og Abramovich begge er hans gode venner, og at de lånte ham penge, da klubben havde brug for det.
"Det er sandt, ja," sagde han.
"Det var mit personlige projekt, og de støttede mig meget, da jeg købte klubben med mine ressourcer, og da jeg startede projektet, var penge nogle gange ikke nok, og jeg lånte penge fra mine venner, og først og fremmest Roman Abramovich og Chigirinsky."
Mest læste