gettyimages 1253168912

Statistikken FC Nordsjælland ikke vil se

Fodboldmaj 14 2023, 12:58
FC Nordsjælland har ikke klaret sig helt så godt på udebane, som det har været tilfældet på hjemmebane.
Med en sejr på 3-2 over FC København strøg FC Nordsjælland til tops i Superligaen. Og mestrene var heldige at kunne forlade Farum med et nederlag på et enkelt mål.
Der er nu fire runder tilbage af Superligaen, og FC Nordsjælland er igen at finde på førstepladsen. Ikke nok med det, så er de favoritter til at vinde guldet. Det er første gang, at det er tilfældet, siden 2012.
Hvad der dog kan vise sig at blive et problem er, at de ikke præstere lige så godt ude, som de gør hjemme. Når FCN-truppen bevæger sig væk fra kunstgræsset i Farum, har tingene en tendens til at få galt.
Statistikken på dette punkt, taler sit klare billede. Og det er bestemt ikke god læsning for Johannes Thorup og co.
Ifølge Ekstra Bladet er det ikke lykkedes for FC Nordsjælland at vinde én eneste kamp på udebane i de seneste syv måneder. Deres seneste sejr på udebane, var da de besøgte Randers den 23. oktober sidste år. Her kunne de rejse hjem med en 2-0-sejr i bagagen.
Siden da er det blevet til syv udekampe, hvoraf fire af dem har været uafgjorte. Tre af kampene har de tabt, da de på udebane har lidt nederlag til Silkeborg, FC København og Viborg i år.
Deres næste opgave bliver at forsvare førstepladsen mod AGF, som har leveret på højt plan i mesterskabsspillet. De har nemlig sikret sig 11 point i deres seks kampe.
Den eneste kamp, som AGF har tabt i mesterskabsspillet, var deres nederlag på 0-1 til Brøndby. Her spillede de en flot kamp med flere store chancer, men den sidste skarphed manglede.
Mest læste