Efter en glorværdig karriere i Arsenal havde mange forventet et tæt bånd mellem klub og spiller. Nu har en opsigtsvækkende afsløring ændret forholdet markant.
Mesut Özil var en af sin generations mest teknisk begavede midtbanespillere. Med en VM-titel, fire FA Cup-triumfer og en La Liga-sejr i bagagen opnåede han mere end de fleste fodboldspillere tør drømme om.
Men siden sin pensionering har den tidligere Arsenal-stjerne været i rampelyset af helt andre grunde end sin evne til at dirigere spillet på banen.
For nylig blev det afsløret, at Özil ikke længere er velkommen i Arsenal-regi, hvilket har skabt debat blandt både fans og eksperter.
Klubben har valgt at distancere sig fra den tidligere tyske landsholdsspiller, som i stigende grad er blevet forbundet med kontroversielle politiske bevægelser.
Det er ikke første gang, at Özils forhold til politik har skabt røre.
I 2018 trak han sig fra det tyske landshold og beskyldte det tyske fodboldforbund for racisme, da et billede af ham sammen med Tyrkiets præsident Erdogan skabte stor opmærksomhed.
Ifølge The Daily Mail skyldes Arsenals beslutning tage afstand fra Özil blandt andet en tatovering af en grå ulv, et symbol forbundet med den ultranationalistiske tyrkiske gruppe De Grå Ulve.
Gruppen er kendt for sin ekstremisme og er blevet forbudt i flere europæiske lande, herunder Frankrig og Østrig.
Da Özil i 2023 fremviste tatoveringen, vakte det straks opmærksomhed, og kritikken tog yderligere til, da han tidligere i år blev en del af den tyrkiske regeringspartis ledelsesgruppe.
Det har angiveligt fået Arsenal til at trække en streg i sandet.
Özil er ikke den eneste spiller, der har skabt debat med symboler forbundet til De Grå Ulve.
Den tyrkiske landsholdsspiller Merih Demiral blev i 2024 suspenderet i to kampe for at lave en ulvehilsen efter at have scoret ved EM.
Özils stærke bånd til Tyrkiet har været en tilbagevendende diskussion gennem hele hans karriere.
Da han i 2019 giftede sig med den tidligere Miss Tyrkiet, Amine Gülşe, var det ingen ringere end præsident Erdogan, der var hans forlover.
Selv om han er født og opvokset i Tyskland, har han aldrig lagt skjul på sin tyrkiske identitet.
Hans udtalelser om, at han blev behandlet som "tysker, når vi vinder, men immigrant, når vi taber," har både skabt sympati og splittelse.
At Arsenal nu tager afstand fra ham, viser, hvordan fodboldens verden i stigende grad bliver påvirket af politiske spørgsmål.
Özil selv har endnu ikke kommenteret på det, men hans navn vil garanteret fortsætte med at skabe debat - og ikke nær så meget for dét, han opnåede på banen, som for hans politiske holdninger.