gettyimages 2179625062

Uafgjort i Bretagne

Fodboldokt. 23 , 22:34
Bayer Leverkusen måtte nøjes med et enkelt point, da de onsdag aften spillede 1-1 mod Stade Brest i Bretagne.
De forsvarende Bundesliga-mestre havde håbet på at fortsætte deres gode Champions League-form, efter de tidligere havde besejret stærke modstandere som Feyenoord og AC Milan. Men i aften blev de overrasket af det franske mandskab fra den lille by, Guingamp.
Xabi Alonso havde sat sit tyske mandskab op i en 3-4-3-formation, hvor den nigerianske angriber Nathan Tella igen blev brugt som højre wingback, selvom han selv havde ønsket at spille længere fremme.

Leverkusen startede bedst

Leverkusen startede kampen med en smule mere boldbesiddelse end franskmændene, men spillet forblev fastlåst på midtbanen i kampens første tyve minutter, hvor begge hold forsøgte at føle hinanden an.
Jonas Hofmann, der håbede at imponere og sikre sig flere spilleminutter, havde et par forsøg tidligt i kampen, men uden held.
I det 24. minut lykkedes det dog Leverkusen at komme foran. Hofmann spillede en tilsyneladende uskyldig bold tilbage til Florian Wirtz, som udnyttede, at Brests målmand Marco Bizot var kommet for langt ud af sit mål.
Wirtz sendte roligt bolden i nettet fra kanten af feltet og bragte Leverkusen foran 1-0. Målet blev ikke fejret som noget spektakulært, men det gav tyskerne en tidlig føring.

Brest kom igen

Stade Brest viste dog kampgejst og fik udlignet kort før pausen.
I det 39. minut plukkede Pierre Lees-Melou en bold ned fra luften og sendte den flot i mål med en førsteberøring, som efterlod Leverkusen-forsvaret chanceløst. Den franske midtbanespiller viste stor teknik og sikrede sit hold en fortjent udligning.
Anden halvleg blev præget af Brests selvtillid og hjemmebanestøtte, hvor de fortsatte med at presse Leverkusen. Lees-Melou var tæt på at score igen i det 50. minut, og Brest blev ved med at teste Bayer-keeper Kovar, der måtte reagere hurtigt for at redde et skud fra Mahdi Camara i det 76. minut.

Intet straffespark

Kampen gik derefter lidt i stå på grund af flere udskiftninger og et VAR-tjek for en mulig hånd på bolden i feltet, men der blev ikke dømt straffespark.
Leverkusen forsøgte at få kontrol over kampen igen ved at bringe flere af deres førsteholdsspillere på banen, men de formåede aldrig for alvor at sætte sig igennem.
I de døende minutter var der dramatik, da Dortmund-lejesvenden Soumaïla Coulibaly tilsyneladende fældede Jonas Hofmann i feltet. Efter et langt VAR-tjek besluttede dommeren dog, at der ikke skulle dømmes straffespark.
Leverkusen fik én sidste chance i overtiden, da Wirtz forsøgte et flugtskud, men bolden fløj over mål. Kampen sluttede dermed 1-1, og Bayer Leverkusen må rejse hjem med et enkelt point fra Bretagne.