Formel 1 ændrer pointstilling efter klage fra Aston Martin

Aston Martin indgav en protest efter løbet i Østrig, og denne har de fået medhold. Det har betydet, at der er blevet rykket om i resultatet.

Flere kørere fik straffe under Østrigs Grand Prix, fordi de ikke kunne holde sig indenfor de hvide linjer. Det var dog ikke alle, der fik den rette straf, mente Aston Martin.

Derfor besluttede de sig for at indgive en klage, hvilket har betydet, at der har været en rokade i top-10. Podiepladserne blev der dog ikke ændret på.

Ifølge Motorsport.com blev der undervejs givet en række advarsler og tidsstraffe på fem sekunder til kørere, der var ude for ‘track limits’ med alle fire dæk.

Aston Martin menter dog ikke, at det var alle, der fik den rette straf. Derfor besluttede de at indgive en klage efter løbet. Motorsport.com skriver, at stewards har givet dem medhold i dette, og derefter er flere straffe nu blevet uddelt.

I alt endte seks kørere med at få en straf i selve løbet. Efterfølgende har flere andre kørere fået straffe, hvilket har medført, at der er blevet rykket rundt på slutplaceringerne.

Blandt andet betød det, at Kevin Magnussen rykkede en plads frem, da Yuki Tsunoda fik en straf. For Carlos Sainz fik det store konsekvenser, da han mistede placeringer til både Lando Norris og Fernando Alonso, da han gik fra 4. til 6. pladsen.

Desuden byttede George Russell og Lewis Hamilton plads, mens Lance Stroll gik forbi Pierre Gasly, hvorfor han overtog en 9. plads. Derfor har det givet en god gevinst for Aston Martin, at de har klaget.

Værst gik det ud over Esteban Ocon, der fik en straf på hele 30 sekunder. Det betød, at han blev rykket fra en 12. til en 14. plads. Under ingen omstændigheder ville han dog have fået point.