christian horner red bull

Christian Horner: 'Det bliver meget svært at opretholde'

Formel 1apr. 22 2023, 8:50
Christian Horner er ikke i tvivl om, at det bliver svært for Red Bull at opretholde deres forspring til deres konkurrenter i denne sæson.
Red Bull har fået en suveræn start på denne sæson, hvor de indtil videre har vundet alle tre løb. Derfor har de også fået et stort forspring ned til deres konkurrenter.
Da de vandt VM sidste år, har de mindre vindtunnel- og CFD-tid, ligesom de også er hæmmet af de sanktioner, de er blevet pålagt, efter at have overtrådt budgetloftet i 2021.
Og Horner mener, at det er noget, der kan spille ind senere i sæsonen, hvor de kan få svært ved at opretholde det forspring, de har skabt ned til deres konkurrenter.
"Jeg tror, det bliver meget hårdt for os at udvikle denne bil, for når man ser på mængden af procentvis mindre tid, vi har, sammenlignet med nogle af vores rivaler, er det væsentligt," siger Horner ifølge RacingNews365.
"Men det er, hvad det er. Vi skal bare gøre det bedste, vi kan med det, vi har. Være effektive og selektive i, hvad vi vælger at udvikle, og hvordan vi fordeler vores tid."
Desuden mener han også, at der er en række 'kulturelle ændringer' i sporten, der kan få indflydelse på deres præstationer senere i sæsonen.
"Der har været en kulturel forandring i løbet af de sidste par år. Det er en ny udfordring i Formel 1, hvordan du bruger dine ressourcer," forklarer han.
"Det plejede at være en sprint i forhold til at udvikle en bil så hurtigt, som du kunne med det budget, du har."
"Nu er det et spørgsmål om, hvordan og hvor du bruger dine ressourcer, og selvfølgelig er der så mange variabler såsom ulykker, der kan have en massiv effekt på dit potentiale til at skabe udvikling."
"Det bliver interessant at se, hvordan det udvikler sig i år."
Mest læste