shutterstock 155596442

Falsk interview med Michael Schumacher skaber forargelse

Formel 1apr. 19 2023, 12:38
Et kontroversielt tysk magasin har vakt harme ved at offentliggøre et "falsk interview" med F1-legenden Michael Schumacher, som tilsyneladende er genereret af en AI-chatbot.
Die Aktuelle, en ugentlig udgivelse kendt for sladder og gossip, bragte en forsiden, hvor der stod med kæmpestore bogstaver "Michael Schumacher, det første interview, verdenssensation" ved siden af et billede af den syv gange verdensmester.
54-årige Schumacher har naturligvis ikke været i offentligheden, siden han kom alvorligt til skade i en frygtelig skiulykke i december 2013. Hans familie har siden ulykken været fast besluttet på at beskytte hans privatliv.

Falsk interview skaber omfattende harme

I betragtning af alt dette er det ikke overraskende, at Die Aktuelles seneste udgave har skabt så meget harme i Tyskland. Det faktum, at de satte teksten "Det lyder forbløffende ægte" under deres overskrift på historien, synes ikke at have afværget kritikken fra konkurrerende medier, som var skarpe i deres fordømmelse.
Selve interviewet indeholder spørgsmål om ulykken i 2013 og Schumachers tilstand siden. Vi har dog ingen intention om at gengive noget af det.
Nogle gange ser man ting i livet, der gør en meget trist over verden, som vi lever i og dette er en af dem.
AI-teknologi har potentiale til at gøre fantastiske ting, når det bruges til gode formål. Men nogle gange kan resultatet desværre være det stik modsatte.
Mest læste