gettyimages 1393152141

Red Bull ryster på hovedet: Rivaler har stadig ikke gennemskuet deres stærkeste våben

Formel 1aug. 11 2023, 11:45
Red Bull har gang i en rigtig god sæson i Formel 1, men deres konkurrenter har endnu ikke gennemskuet, hvordan deres våben fungerer.
Red Bull og Max Verstappen må siges at have gang i en rigtig god sæson. De er begge på vej mod yderligere et verdensmesterskab i denne sæson.
Ikke nok med det, så kan Red Bull potentielt ende med at vinde alle løb i denne sæson. Indtil videre er der nemlig ingen af de øvrige hold, der har været i stand til at konkurrere med dem.
Ifølge PlanetF1 har mange peget på, at det er deres DRS, der er deres hemmelige våben. Det giver dem en stor fordel at have høj hastighed på langsiderne, da de andre hold ikke er i stand til at opnå samme fart.
Sky F1's Ted Kravitz har beskrevet det som en 'super-duper DRS'. Den har været så effektiv, at den nærmest har fået Red Bulls overhalinger til at ligne forbipasseringer.
Og nu fortæller Red Bulls tekniske direktør Pierre Wache, at de er meget overraskede over, at de andre hold ikke har gennemskuet deres system.
"Det skøre er, at folk taler om det to år efter, vi introducerede det," siger han til Motorsport.com om DRS-systemet.
"Vi har haft hundredvis af tests med FIA for at se, om vi havde brugt et trick eller noget. Folk forstår ikke, hvorfor fordelen forsvinder på baner med høj downforce."
"Det betyder, at de ikke har kunnet forstå det endnu. Og det overrasker os meget," sagde han også.
Red Bull har i skrivende stund 256 point ned til Mercedes, der er deres nærmeste rivaler i mesterskabet. Verstappen har også et stort forspring, da han har 125 point ned til Sergio Perez på 2.-pladsen i det individuelle mesterskab.
Mest læste