gettyimages 1471222157

Verstappen straffet af stewards og Hamilton får sit ønske opfyldt

Formel 1apr. 01 2023, 5:56
Max Verstappen er blevet idømt en straf af stewards, mens Lewis Hamilton har fået sit ønske om regn opfyldt.
Britiske Lewis Hamilton havde bedt om regn til denne løbsweekend i Formel 1 i Australien, og under fredagens træning fik han sit ønske opfyldt.
Dagens anden træning i Australien endte med Fernando Alonso i front. Regnen begyndte at falde allerede 15 minutter inde i sessionen, hvilket forhindrede de øvrige kørere i at levere en bedre tid.
Det var ikke helt uventet, at der ville falde regn, da det forud for træningen var meddelt, at der var 40% sandsynlighed for, at det ville ske.
Blandt holdene var der tilsyneladende også en tro på, at det ville ske, hvorfor de var hurtige til at sende deres kørere på banen.
Som et resultat af dette, var der flere kører, der fik sine planer forpurret af trafik. Og da regnen endelig begyndte at falde, var der også flere af kørerne, der havde problemer med at holde sig på banen.
Men i det mindste fik holdene deres først mulighed for at teste bilerne med intermedia-dæk. De fik også mulighed for at teste de nye grid-bokse, der er blevet bredere, efter to straffe er blevet uddelt for forkert placering i år.
Max Verstappen var hurtigste mand i første træning, men han fik også en besked fra stewards efterfølgende, da han havde overskredet fartgrænsen i pit-lane.
Han blev snuppet med en hastighed på 86,4 km/t, selvom fartgrænsen er 80 km/t. Derfor er han blevet idømt en bøde på 615 pund (ca. 5.200 kr.), men det får ingen sportslige konsekvenser.
Senere skred han også ud med sin bil, men fik genvundet kontrollen. Hans holdkammerat, Sergio Perez, kørte også af banen, men undgik alvorlig skade.
Træningen blev stoppet i 10 minutter på grund af GPS-problemer. Desuden blev sessionen stoppet tidligt, da Logan Sargeant mistede kraft i bilen, og måtte parkere ved siden af banen.
Mest læste