shutterstock 2297269717

Christian Horner hævder at Red Bull er 'flere millioner' under budgetgrænse

Golfjul. 26 2023, 13:08
Red Bull-teamchef Christian Horner er overbevist om, at Red Bull har holdt sig under budgetloftet i 2022-sæsonen.
FIA er i gang med at se nærmere på tallene for de forskellige Formel 1, for at kontrollere, at de ikke har overskredet budgetloftet. Tidligere har der været meldinger om, at to eller tre hold ikke har holdt sig under grænsen.
Red Bull har allerede opleve, hvad der sker, hvis man ikke kan overholde budgetloftet. De blev nemlig straffet for at have overskredet grænsen for 2021-sæsonen, hvilket kostede dem 7 millioner dollars. Det svarer til lidt over 47 millioner kroner.
Desuden måtte de også acceptere, at de fik 10 procent mindre tid i vindtunnelen, end i den tidligere periode.
Flere rivaler kritiserede straffen for at være for mild. Blandt andet har Lewis Hamilton pointeret, at straffen kan få andre til bevidst at overskride budgetloftet, hvis det kun resulterer i en bøde i denne størrelsesorden.
Dette har fået Horner til at understrege, at de bestemt ikke har planer om at overskride budgetloftet igen. Derfor er han også overbevist om, at de har overholdt grænsen sidste år.
"Sidste år beskadigede Max (Verstappen, red.) den ene frontvinge, og Checo (Sergio Perez, red.) havde et crash i Montreal. Igen havde vi en meget begrænset udvikling på bilen," sagde han til Sky Sports F1."
"Så vi var flere millioner under loftet sidste år, fordi der er enorme omkostninger forbundet med skader og udvikling."
"Selvfølgelig er den manglende vindtunneltid, det største handicap, vi har i år. Det er markant færre løb på en uge, end nogen af vores konkurrenter, så vi skal være meget disciplinerede i forhold til, hvor vi fokuserer vores udvikling."
Mest læste