gettyimages 461477388

Anja Andersen var skuffet og chokeret: Nu går Ulrik Wilbek til bekendelse

Håndboldnov. 21 2023, 11:10
Det kom som et stort chok for Anja Andersen, og mange år senere har Ulrik Wilbek nu valgt at gå til bekendelse.
I 1993 formåede det danske kvindelandshold i håndbold at vinde sølv ved VM. Derfor var der naturligvis glæde at spore hos kvinderne, da de befandt sig i lufthavnen i Oslo.
Denne glæde var dog meget kortvarig for Anja Andersen, som var holdets største stjerne. Midt i lufthavnen blev hun nemlig fyret af landstræner Ulrik Wilbek, hvilket naturligvis kom som et chok for hende.
Det bliver der også talt om i en ny DR-dokumentar, hvor Ulrik Wilbek også bliver interviewet. Her erkender han, at det skulle have været håndteret på en anden måde, end det blev dengang.
"Det var igen en manglende erfaring i mediehåndtering, men vi fik heldigvis løst det med Janne Kollings mellemkomst, da hun på det tidspunkt var en fremragende og pragmatisk anfører," siger han i 'Håndboldens Heltinder.'
Det var ikke blot Anja Andersen, der var i chok over den hårde besked fra Ulrik Wilbek. Det var der også flere af hendes holdkammerater, der viste sig at være.
I den nye DR-dokumentar hører man blandt andet fra profiler som Camilla Andersen og Anne Dorthe Tanderup. De siger, at de var rystede over fyringen, som kom efter det store gennembrud ved VM-slutrunden.
I denne forbindelse blev Ulrik Wilbek kaldt for den bedste træner i verden. Anja Andersen kunne derimod glæde sig over at blive beskrevet som den bedste spiller. Derfor var det også meget overraskende, at hun endte med at blive fyret.
Ulrik Wilbek havde god succes med det danske landshold, der senere vandt EM i 1994 og 1996. Desuden blev det også til både en OL-triumf i 1996 og VM-guld året efter.
Mest læste