mathias gidsel

Brandvarm Mathias Gidsel var ikke nok

Håndboldaug. 25 , 12:01
Füchse Berlin led et smertefuldt nederlag ved SO-Tech Cup. Mathias Gidsel gjorde ellers sit og blev topscorer med 10 mål.
Det var desværre ikke nok og hans hold tabte 32-41 mod Veszprem og skal nu spille mod HBC Nantes om tredjepladsen. Veszprem møder derimod THW Kiel i finalen.
Füchse Berlin var defensivt klar fra start. Hurtige kontrascoringer fra Tim Freihöfer og Hakan West i starten af kampen, en udvisning til Mijailo Marsenic og redninger fra Dejan Milosavljev lagde grundlaget for den gode start.
Berlin holdt føringen på to mål i den efterfølgende tid, selvom de blandt andet misbrugte et straffekast. Fraværet af både Max Darj og Lukas Herburger kunne mærkes i det etablerede angrebsspil, hvor Moritz Wassermann stod klar som et alternativ for cheftræner Jaron Siewert.
Veszprem fandt langsomt deres rytme, straffede en brændt afslutning fra venstre fløj og en teknisk fejl fra Mathias Gidsel på den ene side. Særligt afslutninger fra højre side med Lukas Sandell og Mikita Vailupau gav ungarerne en god indgang i kampen.
Füchse svarede dog tilbage med deres eget omstillingsspil. To hurtige kontrascoringer fra Mathias Gidsel til 8-7 gav dem føringen igen. Ingen af holdene kunne dog skabe en egentlig fordel, og begge trænere begyndte allerede i kampens første kvarter at lave de første udskiftninger
Men momentum lå hos ungarerne, der kunne trække på et sammenspillet hold. Nikola Grahovac blev kun brugt defensivt, og Berlin kunne ved stillingen 13-10 takke keeper Dejan Milosavljev, som foretog nogle gode redninger.
I de sidste minutter af første halvleg måtte den tyske vicemester dog give efter. Da Ludovic Fabregas afsluttede en 5-1 serie for Füchse til 18-13 (27. minut), tog Siewert sin anden timeout. Berlin kunne ikke finde en spillemæssig løsning på at bryde Veszprems forsvar, og ved pausen var stillingen 20-14.
"Vi er stadig i forberedelsesfasen. Det er vigtigt for begge hold, at alle spillere får spilletid. Kampen var intens, og begge hold løb meget. Vi spillede en god kontra," opsummerede Luka Cindric.
Jerry Tollbrings indsats varede kun 69 sekunder, da svenskeren ramte Mike Jensen i ansigtet på et straffekast og fik rødt kort. I den efterfølgende overtalssituation udbyggede ungarerne deres føring, og Berlin kom aldrig rigtig tættere på.
Selv skiftet i målet til Lasse Ludwig kunne ikke give et afgørende skub. Berlins problemer i deres angreb var for store til at komme tilbage i kampen. Veszprem kunne øge føringen, og Bjarki Mar Elisson scorede til 36-27. Berlin forhindrede et tocifret nederlag, men tabte alligevel med 41-32.
"Hvis man tager i betragtning, at det var vores anden testkamp, er jeg ret tilfreds. Vores angrebsspil så godt ud. Hvis man kan score 41 mål mod Berlin, så kan man være tilfreds," sagde målmand Mike Jensen ifølge Handball World.
"Vi lavede færre fejl. Vi kunne skifte mere fra bænken, vi har ikke så mange nye spillere, og alle ved, hvor de står."
"Man kunne se, at vi kom godt fra start. Vi faldt sammen midt i første halvleg. Vi brændte for meget, lavede for mange fejl og kom ikke tilbage i tempospillet," sagde Fabian Wiede efter kampen.
"I starten håndterede vi deres blokeringsforsøg godt, men det lykkedes ikke i anden del af første halvleg. Jeg håber, vi kan vise et andet ansigt i Supercuppen."