gettyimages 1238005067

Håndboldherrernes EM-kampe bliver overvåget

Håndboldjan. 09, 10:26
Kampene under EM vil blive overvåget af Det Europæiske Håndboldforbund med henblik på at sikre sig mod matchfixing.
I de seneste år har der været et stort fokus på matchfixing i håndbold.
Det blev der igen sat fokus på med TV 2-dokumentaren 'Mistænkeligt spil', da den viste konkrete situationer, hvor der blev dømt meget fordelagtigt til et af holdene.
Af denne grund har Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) besluttet at skride til handling forud for herrernes EM-slutrunde i Tyskland.
Det oplyser de i en pressemeddelelse mandag.
Her oplyses det, at de har indgået et samarbejde med analysefirmaet Sportradar, der skal hjælpe dem med at overvåge spilmønstre ved brug af kunstig intelligens.
Formålet med at gøre dette er, at det skal nedbringe risikoen for matchfixing. Det betyder, at alle kampe under slutrunden vil være under konstant overvågning.
"Det er afgørende at sikre, at integriteten af vores topbegivenheder forbliver kompromisløs, og Sportradars støtte vil bidrage til at styrke denne indsats, så fans af håndbold over hele verden kan nyde turneringen i sikker viden om, at guldstandardens integritetsforanstaltninger er blevet indført," siger generaldirektør i EHF Martin Hausleitner i pressemeddelelsen.
Hertil kommer Sportradar til at stå i spidsen for en uddannelse, som alle dommere skal have gennemført forud for slutrunden.
Det vil sikre, at alle dommere er blevet oplært i de korrekte principper på forhånd.
"Det har til formål at sikre sportens bedste europæiske konkurrencer, atleter og interessenter på lang sigt og understreger yderligere EHF's forpligtelse til at beskytte sin sportsgrens integritet," lyder det i pressemeddelelsen.
Det danske håndboldlandshold tager hul på deres del af EM-slutrunden torsdag kl. 20.30.
Her tørner de sammen med det tjekkiske landshold i en kamp, som de naturligvis forventes at vinde.
Mest læste