gettyimages 1247265760

Total dansk dominans ved VM for klubhold i håndbold

Håndboldnov. 13 2023, 12:07
Flere danske håndboldspillere gjorde sig bemærket under VM for klubhold. Det omfatter blandt andet Mathias Gidsel, der blev turneringens spiller.
Magdeburg kunne søndag lade sig kåre som vindere af Super Globe for tredje år i træk. Denne turnering er svarende til VM for klubhold i håndbold.
I finalen stod de overfor de forsvarende Champions League-vindere fra Füchse Berlin. Det var en meget tæt kamp, der måtte ud i overtid, inden Magdeburg vandt 34-32.
Længe så det ud til, at Füchse ville trække sig sejrrigt ud af kampen. Men en særdeles velspillende Mathias Gidsel var med til at sætte en stopper for dette.
Dermed fik Magdeburg halet ind på Füchse, hvorfor den ordinære spilletid endte med 29-29. Det betød, at de skulle ud i forlænget spilletid. Her kom både Michael Damgaard og Magnus Saugstrup også på tavlen.
Efterfølgende er Hans Lindberg og Lasse Andersson blevet udtaget til turneringens all star-hold. For Mathias Gidslet gik det endnu bedre, da han både blev turneringens spiller samt topscorer med 45 mål.
Desuden gjorde Emil Nielsen sig også bemærket, da han var med til at sikre 3.-pladsen sammen med FC Barcelona. Det blev gjort med en 33-30-sejr over polske Kielce.
Derfor kan man ikke komme udenom, at der var tale om dansk dominans ved denne turnering. Flere af dem var med i finalen, hvor de gjorde stort væsen af sig selv.
Turneringen var dog også et godt bevis på, hvad håndbold er på den internationale scene. Det var nemlig først i semifinalerne og frem, at der blev spillet håndbold på højt plan.
Bl.a. var der hold med fra Kuwait, Argentina, Saudi-Arabien mv. Og det er svært at komme udenom, at de fik bank af de europæiske hold.