Hvor meget tjener Kylian Mbappe? Se hans vilde løn og formue

Foto: Kylian Mbappe / Getty Images

Kylian Mbappes løn og formue i 2023? Da den franske stjerne er en af de mest talentfulde fodboldspillere, så vil mange fodboldfans nok antage, at hans værdi er ekstremt høj.

Kylian Mbappé er en professionel fransk fodboldspiller, der har en formue på 180 millioner euro (ca. 1,3 mia. kroner).

Mbappé er en af de bedst betalte fodboldspillere i verden. Da han var blot 19 år gammel, tjente Kylian næsten 25 millioner euro (186 millioner kroner) om året i løn og på sine sponsorater.

I dag tjener han en grundløn på 53 millioner euro (395 millioner kroner) PLUS 10 millioner euro (75 millioner kroner) på sponsorater hvert år, hvilket svarer til samlet 63 millioner euro (470 millioner kroner) før skat.

Han betragtes af de fleste fodboldfans som en af de bedste spillere i verden og har vundet flere Ligue 1 og Coupe de France titler.

I mellemtiden hjalp Mbappé, som en del af det franske landshold, hans land med at vinde VM i 2018.

Kylian er den yngste franske spiller, der har scoret et mål ved et VM og den næstyngste spiller i hele verden, der har scoret et mål i en VM-finale (ved turneringen i 2018).

Kylian donerede sin fulde bonus på 500.000 euro (3,7 millioner kroner) fra verdensmesterskabet til en velgørenhedsorganisation, der støtter handicappede børn.

Kylian Mbappes opvækst

Kylian Mbappe blev født den 20. december 1998 i Frankrigs hovedstad Paris.

Han er søn af fodboldtræner Wilfried, der stammer fra Cameroun og den tidligere håndboldspiller Fayza, som er af algerisk Kabyle-oprindelse.

Han har en yngre bror ved navn Ethan, der også spiller fodbold.

I sin ungdom gik Mbappé på en privat katolsk skole i forstaden Bondy i Paris.

Tidlige karrierer

Kylian sparkede sin fodboldkarriere i gang hos AS Bondy, hvor han blev trænet af sin far.

Han rykkede sidenhen videre til Clairefontaine-akademiet og beviste sin fodboldfærdigheder gennem en række imponerende præstationer, der fangede de store klubbers opmærksomhed.

I en alder af blot 11 år blev Mbappé inviteret til at træne med Real Madrids U12-hold.

Nogle år senere tog han til London for at spille en kamp med Chelseas ungdomshold.

Monaco

Efter at have overvejet forskellige professionelle klubber, endte Mbappé endelig med at vælge Monaco.

Efter kun tre uger blev han rykket op fra B-holdet, hvor han debuterede på førsteholdet i december 2015 i en Ligue 1-kamp mod Caen, der endte 1-1.

I februar det næste år scorede Mbappé sit første mål for Monacos førstehold i en Ligue 1-sejr på 3-1 over Troyes. Han blev dermed den yngste førsteholdsspiller, der nogensinde har scoret for Monaco.

Mbappé havde overvældende succes i sine næste to år hos Monaco. I december 2016 scorede han sit første hat-trick i en 7-0 sejr over Rennes.

Året efter scorede han sin første Ligue 1 hattrick i en 5-0 sejr over Metz. Mbappé afsluttede 2016-17 sæsonen med utrolige 26 mål i 44 kampe, hvilket førte til Monacos sikring af Ligue 1-titlen.

Desuden blev han kåret til årets unge spiller i Ligue 1.

Paris Saint-Germain

I 2017 skrev Mbappé kontrakt med Monacos liga-rivaler, Paris Saint-Germain.

Han scorede i sin debut i en 5-1 Ligue 1 sejr over Metz. Mbappé gik videre til at vinde sin første liga titel med klubben, såvel som Coupe de France 2017-18.

Han fortsatte sin fantastiske karriere den næste sæson og vandt ‘Kopa Trophy’, som verdens bedste spiller under 21 år.

I starten af 2019 scorede Mbappé et hattrick i en 9-0 sejr over Guingamp og scorede endnu et to måneder senere i en 3-1 sejr mod hans tidligere klub Monaco.

Endnu en gang sluttede Paris Saint-Germain sæsonen som Ligue 1-vinder og Mbappé vandt sin anden trofæ, som året spiller i Ligue 1.

Efter at sæsonen blev aflyst på grund af COVID-pandemien i maj 2020, blev Paris Saint-Germain igen kåret som Ligue 1-mester, da de lå på førstepladsen.

Da sæsonen blev genoptaget, så fortsatte holdet sin succes. Bemærkelsesværdigt scorede Mbappé sit 40. mål i sæsonen i en 4-0 sejr over Reims, hvilket markerede hans mest produktive sæson til dato.

Bare tre dage efter dette, hjalp han Paris Saint-Germain med at vinde Coupe de France-titlen. Mbappé afsluttede endnu en gang sæsonen som året spiller i Ligue 1.

Han fortsatte med at demonstrere sin enorme talent den efterfølgende sæson, da han nåede 100 ligamål for PSG.

Med knap 23 år blev Mbappé den yngste spiller nogensinde, der har scoret så mange mål for et enkelt hold i Ligue 1.

Kontraktforlængelse i juni 2022

I juni 2022, efter flere måneder med spekulationer om, at han overvejede tilbud fra andre klubber, så forlængede Kylian kontrakten med Paris Saint-Germain.

Kontrakten var på €160 millioner (1,2 milliarder kroner) over tre år, hvilket svarede til omkring €53 millioner (400 millioner kroner) i grundløn om året.

Aftalen indeholdt også en sign-on bonus på €106 millioner (790 millioner kroner), hvilket bragte den samlede kontraktværdi op på €266,5 millioner (Ca. 2 milliarder kroner).

Internation karrierer

Kylian Mbappé har været lige så succesfuld på det franske landshold, som han har været i Ligue 1.

I 2016 scorede han fem gange for det franske landshold, hvilket resulterede i sejren i UEFA European Under-19 Championship.

Hans største bedrift kom to år senere, da han blev udtaget til det franske hold til VM.

I sin første kamp scorede han det vindende mål mod Peru i Gruppe C-kampen. Senere scorede Mbappé to gange i en 4-3 sejr over Argentina, hvilket gjorde ham til kun den anden teenager efter Pelé, der har scoret to gange i en World Cup kamp.

Endelig i VM-finale mod Kroatien, scorede Mbappé i 4-2 sejren, hvilket gav Frankrig sin anden VM-titel i historien.

Med Frankrig har Mbappé også spillet i UEFA Euro 2020 og finalerne i UEFA Nations League 2021.

Sponsorater og medieoptrædener

Kylian har en partnerskab med Nike, hvor firmaet har udgivet personlige fodboldstøvler i hans navn, herunder Nike Hypervenom 3 og Nike Mercurial Superfly VI.

Mbappé har haft en fremtrædende rolle i det populære computerspil FIFA, hvor han første gang var med i “FIFA 18”. Det er især værd at bemærke, at han var cover-stjernen på både “FIFA 21” og “FIFA 22”. Det førstnævnte blev han den yngste spiller nogensinde til at optræde alene på spillets cover.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024