‘Jeg ser masser af grådighed’: Golf-legende kritiserer PGA Tours nye retning

Foto: Shutterstock

Den 14-dobbelte PGA Tour-vinder har udtrykt sin bekymring over, at penge har fortsat større indflydelse på golfsporten.

Hal Sutton har stillet spørgsmålstegn ved, om PGA Tour er på vej i den rigtige retning. Han er bange for, at golftouren er ganske enkelt er blevet centreret for meget om penge.

Det forklarede den 14-dobbelte PGA Tour-vinder på Golf Today, som er et show, The Golf Channel står bag. Her talte han med Damon Hack og Eamon Lynch.

“Jeg ser en masse grådighed for at være ærlig over for jer. Jeg har slidt to hofter og et venstre knæ ved at gå til velgørenhedsmodellen, som er den største vinder hver uge. Jeg beder til, at PGA Touren ikke mister det,” sagde han.

Den 65-årige legende blev professionel i 1981, og to år senere vandt han PGA Championship. Dette år var han også den spiller på PGA Tour, der tjente flest penge. Det var dog intet i forhold til, hvad de tjener i dag, da han ‘kun’ skrabede 426.668 dollars sammen.

Selv hvis man korrigerer tallet for inflation, vil det være betydeligt mindre, end hvad nutidens spillere kan vinde.

Men Sutton insisterede på, at det ikke var økonomien, der motiverede ham til at spille golf.

“Jeg var stolt af at være en del af det. Jeg var stolt af, at vi ikke prøvede at få hver eneste dollar, vi kunne få, men det føles sådan nu,” sagde han.

“Jeg kunne aldrig forestille mig at sige, at jeg ikke elsker golf. Jeg spiller kun, fordi jeg er god til det. Det kunne jeg aldrig forestille mig at sige.”

fredag 18. august 2023

tirsdag 15. august 2023