Jonas Vingegaard erkender: ‘Der var nok ikke plads til Roglic’

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Jonas Vingegaard har sagt farvel til Primoz Roglic som holdkammerat. Han har i stedet skrevet kontrakt med BORA – hansgrohe.

Danske Jonas Vingegaard var med i kampen om at vinde Vuelta a España i år. Det samme var Primoz Roglic. Alligevel endte ingen af dem med at vinde.

Det skyldes, at Jumbo-Visma besluttede at give sejren til Sepp Kuss, som havde kørt sig i den røde førertrøje. Vingegaard var hurtigt med på denne idé, men Roglic var ikke helt så overbevist. Derimod ønskede han, at de alle tre skulle have lov til at kæmpe om sejren.

Roglic er ikke længere en del af Jumbo-Visma, og det har fået Vingegaard til at spekulere over holdets situation. I denne forbindelse er han kommet frem til, at der ikke var plads til ham.

“Med de mål, som Primoz Roglic havde, så var der nok ikke,” siger Vingegaard til B.T.

“Når jeg har vundet Tour de France de seneste to år, så er det klart, at jeg også vil være kaptajn til næste år og i fremtiden, og jeg tror, at hans eneste mål i fremtiden er at vinde Tour de France. På den måde var det nok svært at forene.”

Roglic nåede at være en del af Jumbo-Visma i otte sæsoner, hvor han ved flere lejligheder har været kaptajn. Efter Vingegaards enorme succes, har han dog været skubbet lidt i baggrunden.

Derfor har den 26-årige dansker også fuld forståelse for, at Roglic har valgt at skifte hold. Næste år ventes han nemlig at være den altoverskyggende kaptajn for BORA – hansgrohe i Tour de France.

Efter sejren i Vuelta a España, har Kuss pludselig fået en helt ny rolle hos Jumbo-Visma. Derfor ser det ud til, at det fremover bliver ham og Vingegaard, der skal fordele rollen som kaptajn mellem sig.

lørdag 9. december 2023

fredag 8. december 2023