Lewis Hamilton hjalp Oscar Piastri med at slå George Russell ud

Foto: Alex Pantling/Getty Images

Lewis Hamilton kan have spillet en rolle i, at Oscar Piastri satte en tid, der slog George Russell ud af Q2.

Mercedes havde en meget blandet kvalifikation forud for løbet i Aserbajdsjan Grand Prix, efter Lewis Hamilton kan have kostet sin holdkammerat George Russell en plads i Q3.

Både Q1 og Q2 var meget skuffende for Mercedes, da både Hamilton og Russell havde svært ved at sætte gode tider.

Som følge af dette, var de begge i farezonen for at blive elimineret i Q2, hvor Russell befandt sig på P10, da det ternede flag blev vist.

Hamilton befandt sig kun 0,004 sekunder foran sin 25-årige holdkammerat, hvilket klart og tydeligt vidnede om, at Mercedes har svært ved at følge Red Bull og Ferrari i denne sæson.

Russells tid var dog ikke god nok til at holde fast i P10, da McLaren-kører Oscar Piastri fik en slipstream fra Hamilton på den 2,2 kilometer lange langside, hvilket gav ham en tid, der var bedre end begge Mercedes-kørere.

Hamilton var på vej ind i pit-lane, da Piastri nærmede sig bagfra, hvilket øgede hans fart på langsiden på markant vis, hvilket sikrede ham en tid, der var 0,018 sekunder bedre end Russells.

Den unge Mercedes-kører kan derfor se frem til et langt løb søndag, hvor han skal forsøge at kæmpe sig op gennem feltet. Dette kan dog vise sig at blive svært, da Mercedes har vist, at de har svært ved at nå en høj topfart på langsiderne.

I Q3 lykkedes det dog – noget overraskende – for Hamilton at få mere fart ud af sin bil, hvilket var nok til at give ham en 5. plads i kvalifikationen.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024