Lionel Messi: Hvor mange børn har han og hvad er deres navne?

Foto: Antonella Roccuzzo / Instagram

Da Lionel Messi sammen med Argentina sikrede en sejr over Frankrig ved VM i 2022, havde han tre meget vigtige fans til at heppe på sig. Hans tre sønner Mateo, Thiago og Ciro.

Fodboldstjernen delte et sødt øjeblik med to af sine børn efter kampen, da hans drenge omfavnede ham på banen, mens de bar trøjer med deres fars navn og nummer (10) på ryggen.

De blev snart fulgt af deres yngre bror og mor, Antonella Roccuzzo, der senere postede flere søde billeder af familie fra finalen.

“Jeg ved ikke engang, hvordan jeg skal begynde,” skrev Roccuzzo til en række billeder med hende selv, Messi og deres tre sønner. “Hvilken stor stolthed vi føler for dig @leomessi. Tak for at lære os aldrig at give op, at vi skal kæmpe det til det sidste. DU BLEV ENDELIG VERDENSMESTER. Vi ved hvor meget du har lidt igennem mange år, inden din drøm endelig gik i opfyldelse!”

Messi og Roccuzzo fik deres første søn, Thiago i 2012. Deres anden søn, Mateo kom til verden i 2015, efterfulgt af deres tredje søn, Ciro i 2018.

Fodboldstjernen fortalte senere i FC Barcelona, at rollen som far ændrede hans perspektiv fuldstændigt. “Du vokser og lærer,” sagde han i 2017. “Du samler erfaring i alle aspekter af livet, på og uden for banen. Men som menneske har det at have tre børn ændret mit livssyn, min måde at tænke på, og det har også hjulpet mig med at vokse.”

Selvom dette ikke var Messis første VM-optræden, fortalte han journalister, at oplevelsen var endnu mere speciel, fordi hans drenge er gamle nok til at “nyde det mere.”

“Fra start og til det sidste fløjt, tænker jeg på mine børn,” sagde han efter at have slået Australien i ottendedelsfinalen, ifølge The Athletic. “De bliver ældre. De forstår bedre, hvad der foregår og de nyder det mere.”

Læs også: Hvor mange mål har Messi scoret

Selvom Messi har sagt, at han ønsker, at hans sønner skal “gøre det, der gør dem lykkelige,” uanset om det involverer fodbold eller ej, er det tydeligt, at hans drenge allerede følger i deres fars talentfulde fodspor.

Ikke nok med at Thiago, Mateo og Ciro har brugt det meste af deres liv på at vokse op på banen, mens de hepper på Messi, er alle tre drenge fremadstormende fodboldstjerner.

Hvor mange børn har Lionel Messi?

Foto: Antonella Roccuzzo / Instagram

Da Messi underskrev en kontrakt med Ligue 1-klubben Paris Saint-Germain i 2021 og familie flyttede til Frankrig, blev både Thiago og Mateo indskrevet i PSG’s fodboldakademi.

Dog foregår drengenes bedste lektioner sandsynligvis hjemmefra, da Messi lejlighedsvis deler videoer af ham og sønner spille fodbold.

Her er alt, hvad du skal vide om Lionel Messis tre sønner med Antonella Roccuzzo.

Thiago Messi Roccuzzo – 10 år

Messi og Roccuzzo blev forældre for første gang den 2. november 2012, da Thiago kom til verdenen.

Kort efter hans fødsel viste Messi sin kærlighed til sin unge søn ved at få den nyfødtes navn og håndaftryk tatoveret på sin læg.

Messi har været åben om den indflydelse, Thiago har haft på hans liv, idet han fortalte El Periódico i 2013, “Min søn har ændret mit liv mere end Ballon d’Or-priserne har.”

Fodboldstjernen forklarede også, at hans prioriteter skiftede efter at være blevet far: “Når jeg ser på livet, tænker på hvert øjeblik, når jeg analyserer hver situation… Nu er alt anderledes.”

På trods af Messis højprofilkarriere ligner hans liv uden for banen det for enhver anden forælder, som han beskrev i en artikel for Sports Illustrated i 2016.

“En typisk dag involverer at bringe Thiago i skole, gå til træning, slappe af hjemme og drikke maté og bruge tid med Anto og børnene i parken eller et andet sted,” sagde han. “Det er et normalt og roligt liv. Den slags liv vi altid har ønsket.”

Thiago, der nu er 10 år, begyndte at spille fodbold i en ung alder og var tidligere medlem af Barcelonas akademi, da Messi spillede for klubben fra 2004 til 2021.

Tilbage i februar 2020 gik en video af Thiago, der scorede et mål i sin første kamp med holdet viralt. Fans var hurtige til at erklærer ham for en ung protégé.

Han spiller i øjeblikket for Paris Saint-Germains akademi, og som Messi beskrev i et interview i oktober 2022, tilpassede Thiago og hans brødre sig ganske let til deres nye hjem i Paris.

“Drengene er dem, der har tilpasset sig bedst. Det var det, der bekymrede os mest og det var det nemmeste af alt,” sagde Messi.

Inden Messis VM-triumf delte Thiago en sød besked til sin far ved at skrive teksten til “Muchachos Ahora Nos Volvimos a Ilusionar”. Sangen blev den uofficielle melodi for Argentina under VM og Messis personlige favoritsang.

Mateo Messi Roccuzzo – 7 år

Lionel Messi og Antonella Roccuzzo fik deres andet barn, Mateo, den 11. september 2015.

“Mateo er meget speciel, han gør altid nye ting, ting der fanger din opmærksomhed,” sagde Messi om sin mellemste søn i et interview i 2019.

Og mens fodboldstjernen beskriver Thiago som den “rolige” søn, siger Messi, at Mateo har arvet hans egen konkurrencementalitet.

“Mateo er ligesom mig, da jeg var lille. Han kan ikke lide at tabe noget,” fortalte Messi den argentinske journalist Sebastián Vignolo.

Selvom Mateo kan lide at vinde, så lader Messi ikke vinde alt for nemt, når de spiller fodbold sammen – faktisk måtte Roccuzzo påminde ham om at “lade børnene vinde” i en morsom video, hun lagde ud på Instagram i april 2022.

Mateos konkurrencedygtige ånd gælder også for hans fars fodboldkarriere. Efter Messi og hans holds chokerende nederlag til Saudi Arabien i november, fortalte stjernen, at Mateo forlod stadion grædende.

“Min familie lider det samme som alle argentinere, men vi er glade, og vi finder os til rette igen, for nu afhænger vores succes af os,” sagde han.

For at lykønske Mateo med hans syvende fødselsdag i september, lagde Roccuzzo en sød hyldest op på Instagram, hvor hun beskriver sin søn som familiens spasmager.

“Smuk, fuld af energi og får os altid til at dø af grin,” skrev hun på spansk sammen med et par billeder af Mateo, herunder et hvor han står foran et fodboldmål.

Ciro Messi Roccuzzo – 5 år

Ciro er Messi og Roccuzzos tredje søn. Han blev født den 10. marts 2018.

Både far og mor har tatoveringer dedikeret til deres yngste søn. Messi har Ciros navn og fødselsdato indgraveret på sit ben, sammen med hans brødres navne, mens Roccuzzo har “Ciro” tatoveret på sin arm.

Messi siger, at Ciro stadig er ved at udvikle sin personlighed. Dog tager han allerede meget efter sin ældre bror. “Han efterligner meget Mateo og de er ofte imod mig,” sagde Messi i oktober 2022.

Da Ciro kun var otte måneder gammel, beskrev Messi fødslerne af hans tre sønner som “livsændrende” til Sports Illustrated. “Jeg er ekstatisk over den familie, vi har formået at skabe”, fortalte han mediet.

Dog var der et vigtigt mål, han stadig stræbte efter at opnå: “Selvfølgelig, udover min familie ville intet gøre mig lykkeligere end at vinde min første verdensmesterskab med Argentina”, skrev han.

Bare fire år senere kunne han fejre, at være verdensmester – med alle tre af sine sønner ved sin side.

Den 10. marts 2023 markerede Roccuzzo drengens 5-års fødselsdag med et sødt Instagram-opslag.

Hun delte et nyligt billede af Ciro iført en #10 fodboldtrøje, samt et tilbageblik på ham som baby. “Para siempre nuestro Bebé,” skrev hun i billedteksten, hvilket oversættes til “For evigt vores baby.”

lørdag 9. december 2023

fredag 8. december 2023