LIV Golf rasende over kontroversiel afgørelse

Foto: Jamie Squire/LIV Golf/via Getty Images

Ledelsen i LIV Golf er bestemt ikke tilfredse med den kontroversielle afgørelse.

LIV Golf har været meget i fokus, siden den nye golftour blev lanceret. Da de begyndte at tilbyde golfstjerner enorme summer, for at forlade PGA Tour, blev det ikke bedre.

Pludselig tog den store fjendtlighed mod den saudiarabiske golftour dog en drejning. Nærmest ud af det blå, blev det offentliggjort, at PGA Tour og LIV Golf havde valgt at fusionere.

På trods af dette, har OWGR truffet en beslutning om at nægte LIV Golf-spillere World Golf Ranking-point. Dette har naturligvis fået ledelsen hos LIV Golf til at rase, hvilket sker i en pressemeddelelse, de har udsendt

LIV Golf indsendte sin ansøgning sidste år, men den er nu blevet afvist på grund af ‘bekymringer om konkurrencemæssige retfærdighed’.

“OWGR’s eneste mål er at rangere de bedste spillere over hele kloden,” lyder det i LIV Golfs pressemeddelelse.

“Dagens kommunikation gør det klart, at de ikke længere kan levere på dette mål. Spillere har historisk set været underlagt en verdensrangering for at kvalificere sig til store mesterskaber, de største begivenheder, og for værdien af deres sponsorkontrakter.”

“En rangordning, der ikke retfærdigt repræsenterer alle deltagere, uanset hvor i verden de spiller golf, berøver fans, spillere og alle golfens interessenter det objektive grundlag, der understøtter enhver nøjagtig anerkendelse af verdens bedste spillerpræstationer. Den frarøver også nogle traditionelle turneringer det bedst mulige felt af spillere.”

“Professionel golf er nu uden et globalt rangeringssystem. Der er ingen fordele for fans eller spillere ved manglende tillid eller klarhed, så længe de bedste spillerpræstationer ikke anerkendes. LIV vil fortsat stræbe efter at sætte niveauet, så fans, tv-selskaber og sponsorer har sikkerhed for et uafhængigt og objektivt rangeringssystem.”

OWGR forklarede, at dets beslutning ikke blev truffet af politiske årsager. De antydede i stedet, at de ikke kan inkluderes sammen med PGA Tour og DP World Tour på grund af deres anderledes format.

mandag 11. december 2023

søndag 10. december 2023