gettyimages 1491562133

Christian Lundgaard hurtigst i Indycar: Scorer pole igen

Motorsportjul. 16 2023, 11:58
For anden gang i denne sæson har danske Christian Lundgaard sikret sig pole-position i et Indycar-løb.
Danske Christian Lundgaard fortsætter med at gøre sig positivt bemærket i Indycar, som bliver betragtet som det amerikanske svar på Formel 1.
Det gjorde han også, da feltet gæstede Torontos gader. Her formåede han med stor overbevisning at vinde pole-position for anden gang i år. Nærmeste forfølger var Scott McLaughlin, der blev slået med over tre tiendedele.
Ingen af den 21-årige stjernes holdkammerater fra Rahal Letterman Lanigan Race kunne køre sig ind i top-12. Derfor var de heller ikke med i kampen om de sjove placeringer.
Midtvejs gennem sessionen begyndte det at regne, hvilket gav kørerne særligt svære betingelser for at præstere.
Det viste sig at være til Christian Lundgaards fordel, da hans opvækst på gokartbaner i Skandinavien og Nordeuropa kom ham til gode.
"Jeg har en historik fra gokart om at være hurtig, når det er vådt. Men jeg har kun kørt i våde forhold i den her bil en gang. Det var Indy GP sidste år, og der var vi ikke konkurrencedygtige," sagde han ifølge Ekstra Bladet til NBC.
Derudover roste han også holdet for at have leveret en bil, der gjorde det muligt at køre en god kvalifikation.
"Men bilen var der, og jeg kan ikke takke teamet nok. Det var vådt og tricky, men når man ser på, hvor vi var på gadebaner tidligere i år og sidste sæson, har vi gjort kæmpe fremskridt," sagde han, inden han af teamejer Bobby Rahal blev gratuleret med et stort kram.
Forud for sæsonen lovede den danske racerkører, at han ikke ville barbere sit overskæg, før han vandt et løb. Søndag får han muligheden for at gøre netop dette.
Mest læste