gettyimages 1493946834

Frederik Vesti udbygger føring: 'Meget cool race'

Motorsportjun. 05 2023, 10:14
Frederik Vesti har formået at udbygge sin føring i Formel 2-mesterskabet, selvom hans kvalifikation kiksede.
Den dansk racerkører Frederik Vesti fik bragt sig i en god position i Monaco, hvor han vandt det ikoniske løb. Derfor havde han sat snuden op efter at kunne tage endnu en sejr i denne weekend.
Sådan endte det dog ikke med at gå. Desværre gik det galt for ham i kvalifikationen, hvor hans holdkammerat Oliver Bearman endte med at vinde pole-position. Han tog desuden også sejren i selve løbet.
En 8. plads i kvalifikationen var ikke, hvad Vesti havde håbet på. Han formåede dog at mindske skaden, da han vandt i sprintløbet og tog en samlet 5. plads i løbet. Desuden fik han også to point for at have sat hurtigste omgangstid.
Det stabile resultat kom i hus, fordi han og Prema havde valgt en omvendt strategi. Det betød, at han havde en klar dækfordel til sidst. Det formåede han at udnytte, og han var tilmed tæt på at overhale Red Bull-junior Ayumu Iwasa på fjerdepladsen.
Efter løbet udtrykte Mercedes, at de var godt tilfredse med resultat, da den danske stjerne havde udvist 'det rette niveau' af risiko. Det skriver Ekstra Bladet.
Vesti gav også udtryk for, at han var godt tilfreds med sin præstation, selvom det ikke blev til endnu en sejr for hans vedkommende.
"Meget cool race, fordi vores strategi fungerede, og det er altid lidt risikabelt at starte på det hårde dæk. Trafikken var slem for den anden strategi, hvilket gav en god position efter pitstoppet," sagde Vesti.
"Med friske dæk var det fantastisk at overhale til højre og venstre. Vi kæmpede næsten om podiet."
Faktisk formåede han at udbygge sin føring ned til andenpladsen, da Théo Pouchaire fra ART måtte nøjes med en syvendeplads. Derfor har han nu 11 point til andenpladsen i den samlede stilling.
Mest læste