gettyimages 1243566064

Rally-stjerne døde sidste uge: Nu afsløres dødsårsagen

Motorsportapr. 20 2023, 13:11
I sidste uge mistede den irske rallykører Craig Breen livet i en ulykke. Nu er dødsårsagen blevet afsløret.
Den irske rallykører Craig Breen var i sidste uge ude for en voldsom ulykke i Kroatien, som endte med at koste ham livet.
Nu er det kommet frem, at han mistede livet, fordi en hegnspæl penetrerede bilens siderude. Det har hans hold, Hyundai Motorsport, afsløret.
Ulykken fandt sted under en testkørsel i sidste uge, hvor han havde sin co-driver James Fulton med i bilen. Han slap dog uskadt fra ulykken.
Tirsdag i denne uge blev Breen begravet i sin hjemby Waterford.
"Vejforholdene var glatte, og bilen gled af vejen med en relativt lav hastighed og kom i kontakt med et træhegn," sagde teamchef Cyril Abiteboul i en pressemeddelelse.
"En stolpe fra dette hegn trængte ind i kabinen gennem førerens sidevindue. Stedet blev lukket med det samme, og lægeholdet var hurtigt på stedet."
"Craig blev bragt til hospitalet fra stedet. Så vidt det kan fastslås, skete Craigs bortgang øjeblikkeligt."
Abiteboul meddelte også, at Hyundai Motorsport og FIA (det internationale bilsportforbundet, red.) arbejdede sammen for at gennemgå hændelsen.
"Så vidt det kan fastslås, var der ingen problemer med noget element i bilen, dækkene eller sikkerhedsudstyret. Det lokale politi tog en rapport på stedet," lød det.
Hyundai deltager i denne uge i løbet i Kroatien, men med et færre antal biler. Desuden har de fået lavet særligt folie til bilerne som en hyldest til afdøde Breen.
Den 33-årige irske kører skulle have deltaget i sit andet løb i denne sæson, efter han tog en 2. plads i et løb i Sverige i februar.
Mest læste