noah gragson nascar

Suspenderet NASCAR-kører Noah Gragson forlader sit team

Motorsportaug. 12 2023, 8:37
Noah Gragson og Legacy Motor Club er officielt gået hver til sit.
I en fælles udtalelse siger NASCAR-rookien, at han bad om at blive frigivet fra sin kontrakt efter suspension fra både teamet og NASCAR efter han 'synes godt om' et billede på Instagram, der gjorde grin med mordet på George Floyd.
“Jeg har bedt Legacy Motor Club om at fritstille mig fra min kontrakt, så jeg kan tage tid til at arbejde mig igennem NASCARs genindsættelses proces,” sagde Gragson.
“Jeg elsker motorsport og jeg ser frem til en ny chance for at kæmpe for sejre på NASCARs højeste niveau – og vigtigst af alt, gøre min familie, mit team og fans stolte af mig igen.”
Legacy Motor Club's CEO, Cal Wells III, udtaler at anmodningen blev imødekommet.
“Noah har masser af talent og en fantastisk personlighed,” sagde Wells.
“Det er en vanskelig situation, men vi er stolte af, at Noah har taget ansvar for sine handlinger og vi er sikre på, at han vil arbejde sig igennem denne proces med NASCAR og komme tilbage stærkere.”
Gragson var allerede midt i en udfordrende rookie-sæson, hvor han endnu ikke havde opnået en enkelt top-fem eller top-10 placering med et gennemsnitligt slutresultat på 28,2.
Han underskrev en treårsaftale med holdet sidste sommer, men det var før den gennemgik en række ændringer. Det startende med ankomsten af Jimmie Johnson fra Hall of Fame som medejer, den forestående skifte fra Chevrolet til Toyota og en ny CEO i Wells.
Der har været mange rygter om, at Gragson var i farezonen, da Toyota er ivrig efter at forfremme John Hunter Nemechek til Cup Series. Martin Truex Jr.s forlængelse med Joe Gibbs Racing efterlod Toyota uden plads til næste generation af kørere.
Ved at "synes godt om" billedet udtaler Legacy Motor Club, at Gragson handlede på en måde, der “ikke repræsenterer vores teams værdier.” Mindstekravene for genindsættelse vil inkludere træning i etik og moral.
Racer-stjernen Mike Rockenfeller vil køre bilen de næste to weekender på Indianapolis Motor Speedway og Watkins Glen International. Xfinity Series-køreren Josh Berry kørte bilen i weekenden på Michigan International Speedway.
Teamet har ikke afsløret, hvem der vil køre i bil nr. 42 for resten af sæsonen.
Mest læste