Djokovic slår rekord: Så mange uger har han været nummer 1. i træk

Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Serbiske Novak Djokovic er slet ikke færdig med at slå rekorder, selvom hans spil har haltet en smule på det seneste.

Novak Djokovic tilbringer i denne uge sin 385. uge i toppen af ATP-verdensranglisten. Det gør ham til den tennisspiller, der har haft flest uger som nr. 1 på listen.

Djokovic besluttede sig for at droppe Madrid Open, da han har problemer med sin højre hånd. Dette ønsker han at få styr på, inden han skal spille i Rom og ved Roland Garros.

Den serbiske stjerne er i skrivende stund 825 point foran Carlos Alcaraz på andenpladsen, og formår den unge spanier at forsvare sin titel i Madrid, vil det være blot fem point, der adskiller dem.

Alcaraz forsvarede for nylig sin titel i Barcelona Open, hvilket sikrede, at han holdt sig tæt på Djokovic på verdensranglisten. Skal han holde sig tæt på serberen, er en sejr i Madrid nødvendig.

Den spanske stjerne kan dog ende med at vælte Djokovic af pinden, hvis han vinder i Madrid og derefter deltager i Rom.

Alcaraz spillede nemlig ikke i Rom sidste år, mens Djokovic vandt titlen og blev tildelt 1000 ATP-point.

Vinder den 19-årige Alcaraz titlen i Madrid og deltager i Rom, vil han den 22. maj passere Djokovic på titlen, hvilket vil være tredje gang, han ligger nr. 1 i verden. Det vil samtidig også give ham pladsen som topseedet til Roland Garros.

Djokovic har dog gode chancer for at hente point i denne sæson, da han sidste år gik glip af to Majors og fire Masters 1000-turneringer. Samtidig gik han også glip af 2000 point for sin Wimbledon-triumf.

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023