Novak Djokovic tabte Wimbledon-finalen: Nu taler han ud

Foto: Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images

Novak Djokovic har afsløret, at han var hurtig til at skubbe sit nederlag i Wimbledon-finalen til side.

Der bør ikke herske tvivl om, at Novak Djokovic er en vinder til det inderste. Der er ikke meget, der er vigtigere for ham, end det.

Alligevel havde han ikke de store problemer med at skubbe sit nederlag i Wimbledon-finalen til side.

Her havde han bragt sig i front med en sikker sejr i første sæt med cifrene 6-1. Derfor var han på vej mod sin 24. Grand Slam-titel, men unge Carlos Alcaraz fik sat en stopper for dette. Han endte nemlig med at vinde finalen i fem sæt.

I et nyt interview med ATP Tour har Djokovic nu udtalt sig om, hvordan han håndterede sit nederlag til spanieren.

“Det var ikke den første, og heller ikke den sidste kamp, jeg taber. Så jeg var ovre det på en dag,” sagde den 36-årige stjerne.

“Det er klart, at jeg havde brug for en masse hvile efter det, og noget tid med min familie. Og det var det, jeg tog mig tid til. Og selvfølgelig fortrød jeg, at jeg ikke udnyttede chancerne under den finale.”

“Jeg var sat godt op og havde nogle setpoint i andet sæt. Jeg følte, at jeg var tæt på at være i front. Og så havde jeg selvfølgelig også nogle breakpoints i det femte sæt.”

“Det var en tæt kamp, men velfortjent fra hans side. For at kunne vinde, spillede han bedre i de vigtige øjeblikke, og det var det, jeg sagde efter finalen. Jeg synes, han var en fortjent vinder, og det er stort set det. Du kommer videre.”

Flere eksperter har brugt finalen som et bevis på, at der er sket et magtskifte i toppen af tennis. Det er dog endnu ikke helt sikkert, da Djokovic ikke er færdig med at konkurrere.

“Jeg kan godt lide den følelse, som jeg har efter mere end 20 år med professionel tennis… Der er stadig en ild inde i mig,” sagde han.

“Der er stadig det drive og motivationen til virkelig at komme til de største begivenheder i sporten og prøve at vinde. Jeg vil prøve at vinde titler og forsøge at bringe en god oplevelse til publikum.”

fredag 18. august 2023

tirsdag 15. august 2023