Nu er det officielt: Her starter Tour de France 2025

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Der er lang tid til, men allerede nu er der styr på, hvor Tour de France-ruten starter i 2025.

I 2025 vil Grand Départ i Tour de France være i den nordlige del af Frankrig. Det oplyser arrangøren, A.S.O., i en pressemeddelelse.

Helt konkret tager Tour de France 2025 sin begyndelse i regionen Hauts-de-France. Denne region grænser op til Belgien og er den nordligste region i landet.

Hvis man er cykelfan, så er det måske en region, der lyder bekendt. Det skyldes, at det også er i denne region, at der bliver kørt Paris-Roubaix. Derfor er det ikke udelukket, at der kommer til at være en brostensetape på programmet i 2025.

Ifølge Feltet.dk er der allerede gang i spekulationerne om dette. Mange mener, at det ikke kan være tilfældigt, at starten skal gå netop fra Hauts-de-France.

Konkret kommer starten til at gå i den franske by Lille. Desuden vil det også være her, at der bliver løftet sløret for de første etaper den 30. november.

Det er ikke første gang, at Tour de France har lagt vejen forbi Lille. Det gjorde de også sidste år, hvor 5. etape var en brostensetape til byen Arenberg, som startede i Lille.

Denne etape endte med at blive vundet af Simon Clarke (Israel – Premier Tech). Det kunne dog sagtens være blevet en dansk vinder, da Clarke vandt fra et udbrud, hvor Magnus Cort også var med. På daværende tidspunkt var han iført den prikkede bjergtrøje.

Næste år kommer Jonas Vingegaard og alle de andre ryttere slet ikke til at besøge den nordlige del af Frankrig. Men nu står det klart, at der bliver rådet bod på dette året efter.

lørdag 9. december 2023

fredag 8. december 2023