Pogacar forklarer situation, hvor Mikkel Bjerg kom ham til undsætning

Foto: Shutterstock

Både Mikkel Bjerg og Tadej Pogacar kører for UAE Team Emirates, og er derfor gode venner.

Kort tid før VM i enkeltstart talte TV 2 Sport med både Mikkel Bjerg og Tadej Pogacar. De lagde ud med et interview med den danske cykelrytter. Her fik de en historie, de måtte have bekræftet af Pogacar.

Da de efterfølgende talte med Pogacar, var han hurtig til at smile og kigge ned på sine sko, da han hørte om deres interview med Bjerg.

Kort forinden havde den danske cykelstjerne fortalt, at han var nødt til at hjælpe sin holdkammerat forud for enkeltstarten. Og det tøvede han ikke med at bekræfte.

“Min kuffert kom ikke, da jeg skulle til Glasgow. Og 30 minutter før starten i dag (fredag, red.) var den stadig ikke dukket op. Så jeg var nødt til at låne nogle skoovertræk af Mikkel lige før løbet,” sagde Pogacar til TV 2 Sport med et grin.

Pogacar, der med rette kan kalde sig en af de bedste cykelryttere i verden, har vundet Tour de France to gange. Ved fredagens VM-enkeltstart blev han nummer 21.

Derfor blev han også slået af sin danske kollega. Han nåede naturligvis at tænke sit, da han valgte at komme Pogacar til undsætning.

“Det er sgu meget godt (at han slog Pogacar, red.). Jeg gav ham jo et par skoovertræk i morges og tænkte bagefter, at hvis han ender med at slå mig, er det lidt dumt. Især hvis det bliver rigtig tæt,” sagde Bjerg til TV 2 Sport.

Han forklarede også, at de også er gode venner uden for cyklingen. Derfor tøvede han heller ikke med at hjælpe ham, da han fik en besked om, at hans kuffert var blevet væk.

Under Tour de France i år var Bjerg en af de vigtigste hjælperyttere for Pogacar. Det blev ikke til en samlet sejr i år. Men det lykkedes til gengæld for UAE Team Emirates at få både Pogacar og Adam Yates på podiet.

mandag 11. december 2023

søndag 10. december 2023