‘Primoz Roglics Jumbo-viden garanterer ikke succes i Tour de France’

Foto: Primoz Roglic / Gettyimages

Primoz Roglic har forladt Jumbo-Visma, hvorfra han har taget en masse viden med. Det er dog ikke noget, der garanterer Tour de France-succes.

Ralph Denk har hentet Primoz Roglic til Bora-Hansgrohe, hvilket betyder, at han er færdig hos Jumbo-Visma.

Det tyske hold mener, at Roglic kan være den manglende brik i puslespillet. Derfor tror de også på, at de kan sikre en Tour de France-triumf næste år.

Det bliver dog ikke nemt for Roglic at opnå denne bedrift. Han er en fantastisk cykelrytter, men han får konkurrence fra både Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel og Tadej Pogacar.

Roglac har allerede tilsluttet sig sit nye hold, og han får sandsynligvis sin debut i Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico, ifølge Denk.

Selvom den slovenske stjerne har bragt ny energi til Denks hold, er han klar over, at de ikke blot kan kopiere Roglics tidligere trænings- og løbsplan. Det vil nemlig ikke være nok til at garantere succes i Tour de France.

Man kan dog ikke benægte, at den 34-årige slovener bringer vigtig viden med sig fra Jumbo-Visma. Det hollandske hold formåede nemlig at vinde alle tre Grand Tours i 2023.

“Det er et vigtigt job, men vi skal også finde vores egen vej,” sagde Denk til GCN.

“Vi kan ikke bare kopiere og indsætte fortiden. Det er ikke en game-changer. Du skal komme med en blanding, se til venstre og højre, og gå din egen vej. Vi har vores egen strategi og måde med vores præstationsteam.”

Roglic har skrevet under på en toårig aftale med det tyske hold. Han håber selv, at det bliver her, han endelig vinder Tour de France. Tidligere har han vundet både Giro d’Italia og Vuelta a España.

lørdag 9. december 2023

fredag 8. december 2023