Rafael Nadal efter snævert nederlag: ‘Jeg gav alt, hvad jeg havde’

Rafael Nadal pådrog sig en skade ved sidste års Wimbledon, og derfor droppede han turneringen i Montreal. I stedet vendte han retur til kamp i Cincinnati.

Ved sin første kamp tilbage, tabte han til Borna Coric i anden runde i Ohio. Det blev til et nederlag med cifrene 7-6, 4-6 og 6-3. De to spillere havde brug for to timer og 51 minutter, før en vinder var fundet.

Det betød, at den spanske stjerne led sit tidligste nederlag i næsten seks år. Nadal kunne kun træne en smule efter Wimbledon, og hans serv var slet ikke på det niveau, han gerne ville have.

Han forklarede, at han gav alt i sin kamp mod Borna, hvor han kæmpede til det sidste. Spanieren missede flere af sine chancer i første sæt, men fik dog et break I alt havde han kun tre breakchancer i hele kampen, men han fik ikke udnyttet dem ordentligt.

Borna missede den eneste breakchance i første sæt, og de måtte derfor ud i en tiebreak for at afgøre det. I sidste ende var det Nadal, der tog denne sejr.

Spanieren spillede bedre i andet sæt, hvor han endte med at tage en sejr. Dermed var der også håb for, at han kunne vinde hele kampen, da de to spillere gik ind til tredje sæt.

I tredje sæt lykkedes det for Borna at breake den spanske stjerne to gang. Og derfor måtte Rafael Nadal acceptere, at han var tidligt ude at turneringen.

Efterfølgende har han forklaret, at han gjorde sit bedste i kampen. Til gengæld afslørede han, at han havde været for afslappet i forhold til sin træning.

“Jeg havde en lidt afslappet tilgang i Cincinnati under mine træningssessioner. Jeg gav mit bedste mod Borna Coric uden at presse min serv for meget. Jeg kæmpede til det sidste. Jeg gør mit bedste for at forberede mig til US Open og spille konkurrencedygtig tennis,” sagde han dengang.