Ståle Solbakken benægter at gamble med Erling Haaland

Foto: Marcel ter Bals/BSR Agency/Getty Images

Den norske landstræner Ståle Solbakken nægter, at der skulle være tale om gambling fra hans side.

Ståle Solbakken afviser, at det var dumt at lade Erling Haaland få spilletid mod Færøerne. Han frygter desuden ingen reaktioner fra Manchester City.

Haaland begik en fejl, da han i slutminutterne kastede sig frem i håbet om at sætte Mohamed Elyounoussis indlæg ind i et tomt mål og score sit 28. landsholdsmål. Han vred sig i smerte, da han ramte græsset, men han vendte tilbage til banen og færdiggjorde kampen.

“Erling er meget opsat på at spille for landsholdet, og jeg har aldrig i min tid med landsholdet fået en henvendelse fra Pep Guardiol,”, sagde Solbakken på et pressemøde ifølge ABC Nyheter.

Han sagde også, at beslutningen om, at Haaland skulle spille anden halvdel af landskampen, blev taget i samråd med spilleren. Det var derfor Haalands eget ønske at fortsætte.

“Det var noget, vi fandt ud af sammen. Der er ikke noget drama i det. Han følte, at 45 minutter var bedst for ham, og det blev vi enige om. Det giver dig mulighed for at bevare et vist momentum uden at blive træt. En skade kan opstå i enhver træning, og i enhver kamp til enhver tid,” sagde han.

Desuden sagde han, at flere andre spillere også fik begrænset spilletid. Solbakken gjorde det også klart, at der på det norske landshold altid tages hensyn til spillernes situation.

“Vi havde samme diskussion med Erling før kampene mod Jordan og Georgien (i september, red.). Der endte det med nul minutter mod Jordan. Han følte, at det var det bedste. Inden for rimelighedens grænser er vi meget fleksible, men City har aldrig nogensinde bedt os om ikke at bruge Erling,” sagde han også.

lørdag 9. december 2023

fredag 8. december 2023