gettyimages 1256560413

Holger Rune udnyttede regel til irritation for modstander: 'Det hjalp ham meget'

Tennismaj 21 2023, 6:08
Casper Ruud havde kurs mod en sejr i semifinalen i Rom, men Holger Rune formåede at vende kampen på hovedet.
Det lignede i lang tid, at det ville være Casper Ruud, der fik sig en plads i finalen i Rom. Midt i andet sæt formåede danske Holger Rune dog at få vendt hele kampen på hovedet.
Den unge dansker var nede med et sæt, og var netop blevet brudt efter et parti fyldt med fejl.
Tilsyneladende havde den danske tennisstjerne haft lidt problemer med sin ene skulder. Det fik ham til at bruge sin medical timeout, hvor han fik masseret sin skulder.
Det medførte, at han fandt et helt nyt niveau på banen, og det var nok til at vende kampen. I sidste ende viste det sig, at det også var nok til at sikre en sejr i kampen.
På det efterfølgende pressemøde blev Casper Ruud spurgt til, om det var af taktiske årsager, at Rune tog sin medical timeout. Det kunne han dog ikke helt afvise, at det var.
"Jeg har lyst til at sige nej, men jeg ved det ikke. Det var på grund af hans skulder, men da jeg brød ham, syntes jeg ikke, at han servede langsomt. Men det vil kun være gætterier. Har du ondt, har du også ret til at blive tilset af en fysioterapeut," sagde han ifølge Ekstra Bladet.
Han forklarede dog også, at han mener, at der er behov for at se nærmere på reglen. Den norske tennisstjerne mener nemlig, at mange tager en timeout på et taktisk tidspunkt.
"Måske man i virkeligheden skal diskutere reglen lidt, fordi mange tager en timeout lige før modstanderens serv, og det er der mange, der ikke synes om, fordi det ødelægger ens rytme," sagde Ruud.
Slutteligt slog han fast, at det var 'virkede til at hjælpe' Rune meget, da han 'spillede virkelig godt i andet og tredje sæt'.
Mest læste