Reaktionerne på karantænen lader ikke vente på sig. Novak Djokovic og hans organisation retter en hård kritik mod systemet og stiller spørgsmål ved dets ensartethed og troværdighed.
Jannik Sinner har fået en tre måneders karantæne for at have testet positiv for det forbudte stof clostebol, men afgørelsen har skabt stor debat i tennismiljøet. Mange mener, at straffen er for mild, især fordi han stadig vil kunne stille op i de resterende Grand Slam-turneringer for i år.
Den 23-årige italiener blev i første omgang frikendt af en uafhængig instans, men efter pres fra World Anti-Doping Agency (WADA) er han nu blevet idømt en kortere karantæne.
følge Sinner skyldes det positive testresultat, at en person fra hans team ved en fejl overførte stoffet til ham under en behandling.
Selv om han ikke har fået nogen konkurrencemæssig fordel, har han accepteret straffen, da han erkender sit ansvar.
Flere tennisspillere har dog udtrykt utilfredshed med afgørelsen.
Ifølge GiveMeSport.com har blandt andre Nick Kyrgios, Stan Wawrinka og Daniil Medvedev kritiseret den korte karantæne og mener, at der bliver gjort forskel på spillere afhængigt af deres status i sporten.
Den mest markante reaktion er dog kommet fra Professional Tennis Players Association (PTPA), en spillerorganisation, som blev grundlagt af Novak Djokovic.
PTPA har udsendt en skarp erklæring, hvor de kritiserer, hvordan dopingsager bliver håndteret i tennis.
"Systemet er ikke et system. Det er en klub. Den såkaldte case-by-case-behandling dækker over skræddersyede aftaler, uretfærdig behandling og inkonsekvente afgørelser," lyder det fra PTPA.
Organisationen kritiserer desuden manglen på gennemsigtighed og mener, at de store tennisspillere får særbehandling.
"Ville en spiller uden for top-100 kunne forhandle sig til en tre måneders karantæne for denne type forseelse?" spørger BBC-værten Mark Chapman retorisk.
Selv om Jannik Sinner nu afsoner sin straf, ser det ikke ud til, at han mister sin position som verdensetter.
Med et forspring på over 3.000 point til verdens nummer to, Alexander Zverev, og verdens nummer tre, Carlos Alcaraz, skal der flere store turneringssejre til for at vælte ham af tronen.
Mens nogle ser straffen som rimelig for en spiller, der ikke har haft intention om at snyde, mener andre, at sagen understreger, hvordan tennissens antidopingsystem mangler ensartethed og troværdighed.
Med PTPA’s udmelding står det klart, at debatten om dopingbehandling i sporten langt fra er slut.